Merhaba,
Bu DNS lere baya bi taktım kafayı.
sormak istediğim şey dns1.xxx.com ve dns2.xxx.com şeklinde altnameserver oluşturdum domain yönetim pnelinden.Sitelerden 2 tanesinide bu dns1 ve dns2 lere yönlendirdim bunlar güzelce çalışıyor. Her site için Ayrı Ayrı altnameserverden ns tanımlayıp bunları sitelere yönlendirmiyorum.tek birtane oluşturdum hepsini buna yönlendiriyorum.
Başka bir site daha ekledim fakat
Sssss.hit-logo-ringtone.com: Super Site Sizzling Sounds yazıp girince siteye, direk adres cubuğunda:
http://ipadresi şeklinde çıkıyor ve site açılmıyor.
WHM Destek isimli arkadaşın bu konuda dediği gibi
WHM de NS1 ve NS2 lerin ayarlanması?
daha sonra
Networking Setup bölümünden
Nameserver IPs kısmına bakıp ns lerimizi orada görüyoruz demiş başka bir arkadaşta orası boş kalsada fark etmez demiş. oraya bakınca ben görmüyorum elle oluşturmayı deniyorum alttaki hatayı veriyor. Yada
Basic cPanel/WHM Setup bölümünden Assing Ip adress yazan yere basıyorum yine aynı hatayı alıyorum.Acaba orada yazmayısından mı sorun oluyor.Siteyi açmaya çalışınca açılmıyor ıp görünüyor.
verdiği hata bu:
Sorry, the nameserver dns1.xxx.com already has the ip 75.xx.444.xx assigned to it.
Ayrıca daha önceleri domain altname serverde 10-15 tane ns1 ns2 ns3 ... .. şeklinde oluşturmuştum daha sonra bunları sildim dns1 dns2 şeklinde sadece 1 tane oluşturdum yukarıda yazdığım gibi 2 tanesini bunlara yönlendirdim ve ayrı 2-3 tane site de bu eski ns lere yönlenmiş durumda yani değiştirmedim ama hala sorunsuz çalışıyorlar.Bu nasıl oluyor bunuda anlayamadım nerede yanlış yapıyorum yoksa karambolemi çalışıyor.
Bunları nasıl halledebilirim. Teşekkürler..