| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| mail dns ini değiştirmek
Merhaba arkadaşlar, benim bir sunucum var istanbulda bir datacenter da barındırmaya başladım yakın zamanda. Fakat sitelerimde inanılmaz bir mail geri dönüş problemi yaşamaya başladım. ns1 : x.x.x.2 ns2: x.x.x.3 şeklinde idi ve birçok spam database inde ns1 im yani x.x.x.2 adresim kayıtlı. x.x.x.3 dns i ise temiz gözüküyor. Acaba sunucumun, mailleri x.x.x.3 üzerinden kullanmasını (alıp göndermesini) sağlayabilir miyim bunun bir yolunu bilen var mı? Teşekkürler |
|
| ||||
| ||||
|
cPanel kullanıyorsanız tabiki var.. Bazı zamanlarda ip adresiniz bazı firmalarca blok almış olabilir bunun gibi durumlarda sunucu değiştirmek yerine sunucunuza ek olarak verilmiş ipler üzerinden tüm maillerin gitmesini sağlayabilirsiniz. Cpanel / Exim kullanan sunucularda bunu yapmak.. WHM den öncelikle Exim Configuration Editor bölümüne geliyoruz.. Daha sonra Advanced Editor ile exim.conf dosyasını görüntülüyoruz burada 7. Text Box olan ROUTERS CONFIGURATION bölümüne alt kısımda yer alan değerleri giriyoruz. Alıntı:
Alıntı:
Tüm işlemleri yaptıktan hemen sonra save butonu ile ayarları aktif hale getirmiş oluyoruz bundan böyle mail interface bölümündeki ip adresinden gönderilecek.. Sistemi exim veya Cpanel li upgrade ederseniz ayarlar sıfırlanabilir.. İyi Çalışmalar.
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |