Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar

Server'a geçtim ama hitlerim düşmeye başladı.

http://forum.whmdestek.com/

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar

Reklam Alın!
Günlük 5k tekil ve üzeri sitelerinize reklam!
Fixreklam
Türkiye' nin Webmaster Sitesi
Webmaster Araçları, Bilgi ve hizmet alışverişi
Webmaster.com.TR
Extreme yoksa Sayyac var!
Ücretsiz İstatistik Servisi
Sayyac.com
Firma tanıtımı!
Firmanızın reklamını hemen yapın!
Reklamlar

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20.03.08, 22:43
Atari

Tecrübe Puanı: 0
albay is on a distinguished road
Server'a geçtim ama hitlerim düşmeye başladı.

Merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 4 gün önce sitemi sağlıklı bir şeklide barındırmak için server kiraladım.Site hostta iken yaklşık 4k tekil hit alıyordu ve host sağlayıcı sürekli şikayet ediyordu.Bende rahat ederim diye kiraladım serverı.Ancak kiraladığım günden beri geçen 4 gün içinde sitenin hitleri düşüşe geçti.Bu durum normalmidir ve yakında düzelir mi? Eğer bir problem sözkonusu ise işi bilen arkadaşlar ne tavsiye ederler?WHM panel kurulu ancak ben bu konulardan hiç anlamıyorum.Bilgisi ve deneyimi arkadaşlar fikir verip yol gösterirlerse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 20.03.08, 23:11
sinangunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FULL DESTEK SUNUCULAR

Tecrübe Puanı: 1073
sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
Selam,

nameserverlarınız dönmemiş olabilir mi tamamen?
Alt 21.03.08, 01:54
Atari

@sinangunay öncelikle ilgine teşekkür ederim.

nameserverların dönmemiş olması ihtimali aklıma geldi ancak süresi hakkında tam bilgim olmadığı için bişey diyemiyorum.Sadece aklıma gelen 3-4 gün içinde yönlenmiştir diye düşündüm.Ama bu yönlenme süresi ne kadardır neye göre değişir bilemiyorum.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 21.03.08, 09:18
haritSu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Media Servers Projector

Tecrübe Puanı: 1012
haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
haritSu - MSN üzeri Mesaj gönder haritSu - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Alıntı:
albay yazmış Mesajı göster
@sinangunay öncelikle ilgine teşekkür ederim.

nameserverların dönmemiş olması ihtimali aklıma geldi ancak süresi hakkında tam bilgim olmadığı için bişey diyemiyorum.Sadece aklıma gelen 3-4 gün içinde yönlenmiştir diye düşündüm.Ama bu yönlenme süresi ne kadardır neye göre değişir bilemiyorum.
TTNET'e ait şehirlerarası fiber hatlarındaki ve şehiriçi santrallerde kullanılan Cache Sunucuları tamamen kısa süreli temizlik yapmadıkça bu problemi yaşayabilirsiniz.

195.175.39.39
195.175.39.40 DNS Sunucularını kullanıyorsanız bu sorunla mutlaka karşılaşırsınız. Sunucunuz üzerinde OpenDNS Dns Sunucu adreslerini kullanırsanız problem yaşamazsınız.

Bu yöntemi uygulamam yada uygulayamam diyorsanız; TTNET'e ait bu Cache temizliği haftada bir yapılır. Bu nedenle 1 haftadan sonra hitleriniz normale dönmesi muhtemeldir.
Alt 21.03.08, 23:32
Atari

@dexigner değerli fikrin için teşekkür ederim.

Sunucu üzerinde OpenDNS adreslerini ben kullanırım tabii ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum.Anlatacak bir arkadaş bu hususta yardımını esirgemezse minnettar olurum.
Alt 23.03.08, 23:00
haritSu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Media Servers Projector

Tecrübe Puanı: 1012
haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
haritSu - MSN üzeri Mesaj gönder haritSu - YAHOO üzeri Mesaj gönder
WHM'e giriş yapın;
Networking Setup kategorisi altından Resolver Configuration bölümüne tıkırdatın.
Gelen sayfadan "Proceed" butonuna tıklatıp devam edin;

Primary Resolver kısmına, 208.67.222.222
Secondary Resolver kısmına, 208.67.220.220 değiştirip Continue edin.

SSH komut sisteminde;
Alıntı:
ndc reload
Alıntı:
rndc reload
kodlarını uygulayın. Makine yanıt alamazsa yada benzeri bir durum söz konusu olursa;
WHM üzerinden (BIND) DNS sunucuyu restartlayın.

Seçenekler
Stil