| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| Neden Virtuozzo?
Yazılım tabanlı sanallaştırmada sistem kaynakları gereksiz yere harcanmaz. Her bir sanal ortam için garanti ve maksimum cpu limitleri, garanti ve maksimum bellek limitleri, maksimum hat limiti ayarlanabilir. Hiçbir sanal ortam diğer ortamın hakkını gasp edemez. Sistem yöneticisi hangi sanal ortamda ne çalıştığı bilgisini görebilir ve müdahale edebilir. Müşteriler kendi ip adresleri üzerinde sanal ortamları kapalı olsa bile çalışan panelleri aracılığı ile sanal ortamı yeniden başlatabilir, sanal ortamı kapatabilir, açabilir, yedekleyebilir, yedeği geri alabilir. Hatta aynı panel yardımı ile sistemi ilk günkü haline getirebilir (OS-Reinstall). Müşteri sistem yöneticisine hiç ulaşma gereği duymadan bu işlemleri gerçekleştirir. Ana sistemde kurulu olan bir antivirus yazılımı tüm sanal ortamları da korumaktadır. Sanal ortamlar ayrı bir işletim sistemi olmadığı için lisanslama gerekmemektedir. Kontrol panelleri bu tür sanal ortamlar için daha düşük fiyatlarla lisanslandırma yapmaktadır. Bir sanal ortam oluşturmak hazır işletim sistemi ve application templateler sayesinde çok kısa sürelerde hazırlanmaktadır. Bir sistem çalışırken bellek, cpu limiti, disk limiti ve neredeyse tüm ayarları değiştirilebilirsiniz. Müşterinizin işlemlerini kesmeden yapacağınız bu ayarlar sayesinde yüksek uptime süreleri olmaktadır. Her bir müşterinin anlık işlemci, bellek ve trafik kullanımını izleyebilirsiniz. Hazırladığınız bir sanal ortamdan defalarca klon yapabilirsiniz. Aynı sisteme sahip iki ana makine arasında migrate yöntemi ile kolayca taşıma işlemi yapabilirsiniz. (hatta taşırken vps bile kapanmaz) Başka bir gerçek sunucudan sanal ortama migrate yapılarak bilgiler alınabilir. Bir yönetim paneli ile tüm ana makinelerinizi yönetebilirsiniz. Ana sunucu üzerinde yapılan tüm işletim sistemi güncellemeleri sanal ortamlar için de yapılmış olacaktır. Böylece tek tek güncelleme işlemi yapılamayacak ve herkes güncel bir işletim sistemine sahip olacaktır. Her bir ana sunucuya 1000 adete kadar sanal ortam oluşturma lisansı vardır. Yani sistem kaynakları akıllıca paylaştırılırsa lisans ücreti ödediğiniz kadar sanal ortama sahip olabilirsiniz. Lisanslı bir yazılım kullandığınız için herhangi bir problem anında çok kısa sürelerde yardım alabilirsiniz. Virtuozzo apiler sayesinde ister kendiniz kodlama yapabilir isterseniz hazır hosting yönetim panelleri ile vps açmak vb işlemler yapabilirsiniz. Virtuozzo sanal ortamlar için makine ismini (hostname) i anında değiştirebilir, sanal ortamın network browsing özelliğini açıp kapayabilirsiniz. Müşterilerinizin makinelerindeki DNS sunucuları ve ip adreslerini dışarıdan değiştirebilirsiniz. VMware ve türevi yüklü bir makine çalışırken ani elektrik kesildiğinde veya sunucu gidip geldiğinde sanal makine config dosyaları ve disk dosyaları zarar görebilirken virtuozzo da bu risk 0 a yakındır. Aklıma geldikce diğer artılarından bahsederim... Karşılaştırmalar: HyperVM, openvz çekirdeği ve xen kullanabilmektedir. Ancak burada şu ortaya çıkıyor. OpenVZ, Swsoft (şimdiki Parallels) tarafından desteklenen bir açık kaynak kodlu yazılımdır. OpenVZ de open source mantığının nimetlerinden faydalanıp gerekli geri beslemeyi alıp kendi ürünlerinde yani Virtuozzo da kullanmaktadır. O zaman HyperVM-OpenVZ ikilisi çok güvenilir olmuyor. Zira Parallels'in ar-ge si gibi kalıyorlar. O nedenle eğer HyperVM i xen ile kullanacaksanız, işte o zaman gerçeken anlam kazanıyor. Xen, Intel'in başını çektiği birçok firmanın birlikte kurduğu bir birlikteliğin ürünü. Yeni nesil Intel işlemcilerde bulunan VT desteğini kullanarak işlemci seviyesinde sanallaştırma yapılıyor. Ayrıca güzel bir özelliği de swap kullanabilmeniz (openvz de swap yok). O nedenle HyperVM eğer Xen ile beraber kullanılıyor ise bence de iyi bir alternatif. Ama Virtuozzo vps hosting için bence şu anda alternasifsiz tek seçim. Yeni SLM desteği sayesinde çok tutarlı ve stabil bir sınırlandırma yapıyor. Ağ trafiğine fair queue (adil kuyruk) ile trafiği dağıtması, disklerdeki inode sayısına kadar sınırlayabilmesi, CPU sınırlandırmasındaki kabiliyeti, gerektiğinde vpslere izin verilenden fazlasını vererek (eğer boşta kaynak varsa) vps kullanıcısını rahatlatabilmesi , arayüzleri, template mantığı ile sunuculara program kurabilmeniz, tek tıkla vpslere bağlanabilmeniz, efektif yedekleme sistemi (lazım olanı yedekler sadece), vz4 ile beraber gelen sanal network ile aynı sanal ortama birden fazla network kurabilme... Yazmakla bitmez kısacası. Hem kullanıcı için, hem de satıcı için büyük kolaylık. Ayrıca Vmware Virtuozzo kıyaslarsak ki kıyası çok doğru değil bence. Vmware hosting için değil daha farklı uygulamalar için, özellikle masaüstü uygulamaları içn geliştirilmiş bir yazılım. O nedenle vps hosting konusunda Vmware i yarıştırmak bence Vmware e haksızlık. Yani yazılım kötü değil asla. Hatta çok iyi. Ancak şu an için hedefi bizim odak noktamız ile aynı değil. Karma şekilde alıntı yapılmıştır. ve biraz düzenlemeler yapılmıştır.
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst |
|
| |||
| |||
|
Neden Virtuozzo diyenlerin okuması gereken güzel bir döküman olmuş... Ellerinize sağlık Osman bey |
|
| ||||
| ||||
|
Bana ait değil ama :p Yinede teşekkürler.
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst |
|
| |||
| |||
|
çok güzel döküman |
|
| |||
| |||
|
Sanal ortamlar ayrı bir işletim sistemi olmadığı için lisanslama gerekmemektedir. Burayı anlayamadım? Ardından da : Her bir ana sunucuya 1000 adete kadar sanal ortam oluşturma lisansı vardır. Yani sistem kaynakları akıllıca paylaştırılırsa lisans ücreti ödediğiniz kadar sanal ortama sahip olabilirsiniz. Burda bahsedilen lisans ücreti Virtuozzo ' nun ücreti mi yani.? Ve ilk anlamadığım yazıda ana sistemde bir Windows 2003 kurulu ise Windows'a tekrar lisans ücreti ödemeden istediğimiz kadar vps açabilir miyiz? |
|
| ||||
| ||||
|
Sanal ortamlar ayrı bir işletim sistemi olmadığı için lisanslama gerekmemektedir. -------------------------------------------- Yani, oluşturduğunuz VPS'lerde sıfır işletim sistemi kullanılmamaktadır. Bu yüzden sadece ana sunucudaki işletim sistemine lisans ücreti ödersiniz, VPS'ler ücretsiz olacaktır. Burda bahsedilen lisans ücreti Virtuozzo ' nun ücreti mi yani.? -------------------------------------------- Evet ta kendisi. Ve ilk anlamadığım yazıda ana sistemde bir Windows 2003 kurulu ise Windows'a tekrar lisans ücreti ödemeden istediğimiz kadar vps açabilir miyiz? -------------------------------------------- Evet. Extra windows lisans bedeli ödemeden limitinizin izin verdiği sayıda VPS açabilirsiniz. ANCAK, Virtuozzo 3.x sürümlerinde windows vpsler için Terminal Server satın almanız gerekiyordu ayrıca. 4.x sürümde bunu kaldırmışlar, 10 terminal server lisansının xxx dolar olduğunu düşünürsek, çok güzel olmuş..
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
Anladım. Virtuozzo nun fiyatının pahalı olmasının sırrı da burada ortaya çıkıyor sanırım. Windows dağıtımı yapılacaksa tek çözüm virtuozzo veya aynı olayı sağlayan varsa başka yazılım.
|
|
| ||||
| ||||
|
aslında, Windows bölümlendirmenin en iyi hali, XEN kullanmak bana göre.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
Bana kalırsa stabilite açısından XEN taş gibi duruyor. Tıpkı vmware gibi bölüyor. Hatta buna örnek VPC programı bile verilebilir. Fakat satıcı açısından düşünürsek OpenvZ daha karlı bir yatırım gibi duruyor.
|
|
| ||||
| ||||
|
Evet ama openVZ ile windows bölemezsiniz..
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |