| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Server'a geçtim ama hitlerim düşmeye başladı.
Merhaba arkadaşlar Yaklaşık 4 gün önce sitemi sağlıklı bir şeklide barındırmak için server kiraladım.Site hostta iken yaklşık 4k tekil hit alıyordu ve host sağlayıcı sürekli şikayet ediyordu.Bende rahat ederim diye kiraladım serverı.Ancak kiraladığım günden beri geçen 4 gün içinde sitenin hitleri düşüşe geçti.Bu durum normalmidir ve yakında düzelir mi? Eğer bir problem sözkonusu ise işi bilen arkadaşlar ne tavsiye ederler?WHM panel kurulu ancak ben bu konulardan hiç anlamıyorum.Bilgisi ve deneyimi arkadaşlar fikir verip yol gösterirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
|
| ||||
| ||||
|
Selam, nameserverlarınız dönmemiş olabilir mi tamamen?
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
@sinangunay öncelikle ilgine teşekkür ederim. nameserverların dönmemiş olması ihtimali aklıma geldi ancak süresi hakkında tam bilgim olmadığı için bişey diyemiyorum.Sadece aklıma gelen 3-4 gün içinde yönlenmiştir diye düşündüm.Ama bu yönlenme süresi ne kadardır neye göre değişir bilemiyorum. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
195.175.39.39 195.175.39.40 DNS Sunucularını kullanıyorsanız bu sorunla mutlaka karşılaşırsınız. Sunucunuz üzerinde OpenDNS Dns Sunucu adreslerini kullanırsanız problem yaşamazsınız. Bu yöntemi uygulamam yada uygulayamam diyorsanız; TTNET'e ait bu Cache temizliği haftada bir yapılır. Bu nedenle 1 haftadan sonra hitleriniz normale dönmesi muhtemeldir. |
|
| |||
| |||
|
@dexigner değerli fikrin için teşekkür ederim. Sunucu üzerinde OpenDNS adreslerini ben kullanırım tabii ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum.Anlatacak bir arkadaş bu hususta yardımını esirgemezse minnettar olurum. |
|
| ||||
| ||||
| WHM'e giriş yapın; Networking Setup kategorisi altından Resolver Configuration bölümüne tıkırdatın. Gelen sayfadan "Proceed" butonuna tıklatıp devam edin; Primary Resolver kısmına, 208.67.222.222 Secondary Resolver kısmına, 208.67.220.220 değiştirip Continue edin. SSH komut sisteminde; Quote:
Quote:
WHM üzerinden (BIND) DNS sunucuyu restartlayın. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |