| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| ||||
| ||||
| /proc/loadavg a php den ulaşma
dreamhosttaki sitem de çalışan, fakan kendi sunucumda çalışmayan bir şey var PHP- Kodu:
__________________ Profesyonel phpBB3 hizmetleri Son Düzenleme: ALEXIS; Tarih / Saat: 26.03.08 22:11. |
|
| ||||
| ||||
|
php.ini deki disable_functions=exec kodu olabilir mi? chmod ile kısıtlanabileceğini düşünüyorum bir deneyin isterseniz. |
|
| ||||
| ||||
|
disable_function ları sildim, "allow_url_fopen On" konumunda phpinfoları karşılaştırdım, birşey bulamadım, "/proc/loadavg" izinlere baktım 444, sadece okumalar işaretli, 777 de denedim... var: http://phpbb3cms.com/load.php yok: http://www.canversoft.net/_test/load.php
__________________ Profesyonel phpBB3 hizmetleri |
|
| ||||
| ||||
|
bu loadavg yi çalıştırmak istiyorsunuz sanırım? başka türlü önerilerim var çözümü bilmiyorum (ikisinde de php.ini aynıysa ve chmodları eşitse) çalıştırmak için <? $loadavg=`cat /proc/loadavg`; print $loadavg; ?> eğer disable_functions ta exec kodu kapatılmışsa bir alternatif daha var bildiğim kadarıyla ssh2_connect ile çözümlenir olmazsa onu da yazarım.. |
|
| ||||
| ||||
|
Sorun şu ki, alternatif aramıyorum, fopen, exec, sabahtan beri bir sürü php kodu buldum, ama php koduna ihtiyacım yok. @ olduğu için hata görünmüyor ama aslında ................. sabahtan beri sunucuyla uğraşıyorum, bayılmak üzeriyim, @ kaldırdım gitsin, hata da cevabı gördüm: "open_basedir" security den ilgili domaine işret koyunca çalıştı Kod: Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: open_basedir restriction in effect. File(/proc/loadavg) is not within the allowed path(s):
__________________ Profesyonel phpBB3 hizmetleri |
|
| ||||
| ||||
|
Sunucudaki OpenBasedir ayarının kapatılması gerekiyor.. O dosyaya ulaşmak yerine bunu denemek isteyebilirsin belki, <?PHP $load = shell_exec("uptime"); echo $load; ?>
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |