| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Load Avarage nasıl düşürülür?
Merhaba, wordpress kurulu bir websitem var. günlük ziyaretçisi son zamanlarda ~4500 tekil, 13000 çoğul hitim var. siteyi barındırdığım vps; modvps.com daki vps-one... Quote:
Quote:
|
|
| |||
| |||
| VPS' inizi neden kapatmışlar anlamadım doğrusu. VPS almanın mantığı nerde kaldı o zaman? CPU limitini VZ' den belirleyip sorunu çözemezler miydi acaba. Bence başka yer ile çalışın..
__________________ From hell 2 heaven.. |
|
| ||||
| ||||
| vps değil web sitesi demiş. herkes durdurur buradaki durumla karşılaşırsa ama
|
|
| |||
| |||
| VPS demiş
|
| ||||
| ||||
| Quote:
uptime düşürmenin yolu da o site yapıyorsa yüksek yükleme işlemini o siteye yönelmelisin kodlar sorunludur muhtemelen. |
|
| |||
| |||
|
evet pek anlatamamışım kusura bakmayın.. vps değil sadece load average değerini yükselten site durduruldu. site wordpress, hitim tekil 4500 civarı idi son günlerde.. görüntülenme de 1500 gibi bir değer... whos.amung.us taki online ziyaretçi sayısı istatistiğine göre bazı saatler 90 online oluyor sitede.. bu rakamlar çok mu yüksek ? |
|
| |||
| |||
|
Durum anladığım kadarıyla, VPS size ait. Ve load' u yükseltiğiniz için sitenizi kapattılar?
|
| |||
| |||
|
evet VPS benim ve 30 adet site barınıyor fakat bu bahsettiğim site en yüksek hite sahip olan.. vps hesabını değil ilgili sitenin hesabını yüksek loadtan dolayı kapattılar... hesap açıkken load %14 hesap kapatılınca load %2 civarı yani adamlar sanki haklılar fakat ben bunu düşürmek için ne yapabilirim ? bir wordpress ve 5000 tekil bu kadar load yaratır mı ? bana bu değer bu hit için anormal gibi geldi. sanki daha düşük olmalı |
|
| |||
| |||
|
Normal shared host' tan ne farkı kalmış sizin VPS' nin. Kesinlikle yaptıkları haksızlık. Başka bir yer bulun çalışacak. Eklentiler çok yük getiriyor olabilir. Fakat 512 MB Ram iznine sahipsiniz. Optimizasyon da yoksa, yükler yükselebilir.
|
| ||||
| ||||
|
wp nin önceki sürümünde XML-RPC servisinde açıklar vardı, dışarıdan siteye yüklenebilmekteydi bildiğim kadarı ile. yeni versiyona geçiş yapmayı deneyin, 2.3.3 versiyonunda şimdilik açık yok.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |