| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| ||||
| ||||
| cPGS game server kurmak
merhaba arkadaşlar; sizlere cpanelin yeni bi eklentisinden bahsetmek istiyorum. cPGS game server management cpanel'in ücretsiz olarak sunduğu oyun sunucusu yönetimi. Lütfen sonuna kadar okumadan yükleme yapmayınız. Hangi Oyunları destekler: TeamSpeak Savage: Battle for Newerth Unreal Tournament 2004 Wolfenstein: Enemy Territory (+ETPro and TrueCombat:Elite mods) Enemy Territory: Quake Wars Half Life Engine (+Counter Strike and other mods) Half Life2 Engine (+CS:S and other mods) Call of Duty (+United Offensive mod) Call of Duty 2 Call of Duty 4 Battlefield 1942 Battlefield Vietnam Battlefield 2 Battlefield 2142 Soldier of Fortune II America's Army Medal of Honor: Allied Assault ------------------------------------------------------------------------- Bu eklenti sayesinde whm den istediğiniz müşteri hesabına istediğiniz oyunu kurabilir ve müşteriniz cpanelden bu eklentiyi kullanabilir. oyunu durdurup başlatabilir ve ayarlıyabilir. gelelim kurulumuna: ssh den root olarak sunucumuza bağlanıyoruz. wget http://cpgs.cpanel.net/cpgs_install.sea sh cpgs_install.sea (bu komutu girince karışınıza Continue with installation? (y/n) çıkıcak y ye basıp enterlıyoruz ve devam ediyoruz.) Would you like to add cpgsd monitoring support to SIM ? (y/n) n diyoruz Would you like to add a monitoring script to /etc/crontab to ensure cPGSD is running ? (y/n) y diyoruz. devam ediyoruz. Country Name (2 letter code) [GB]: (en fazla 2 karakter şeklinde doldurun örnek:TR) State or Province Name (full name) [Berkshire]: (doldurun) Locality Name (eg, city) [Newbury]: (doldurun) Organization Name (eg, company) [My Company Ltd]: (Organizasyon adını girin. örn:MarmaraDizayn) Organizational Unit Name (eg, section) []: (doldurun örn:Hosting) Common Name (eg, your name or your server's hostname) []: (doldurun, örn:marmaradizayn.net) Email Address []: (doldurun, örn:destek@marmaradizayn.net) cat /var/cpanel/cpgsd.cfg yazıp devam ediyoruz. /var/cpanel/cpgsd.pl yazıp devam ediyoruz ps uaxww |grep -i cpgs yazıp devam ediyoruz. ve kurulum bitti... şimdi whm ye geçiyoruz ve sayfamızı yeniliyoruz en altta plugins menüsünün altında game server management yerini almış oluyor. oraya tıklayarak istediğiniz kullanıcıya istediğiniz oyunu kurabilirsiniz. oyunlar için gerekli ip ve portlar içeriğinde yazılı zaten. kullanıcıya kurulum dosyalarını yükledikten sonra kullanıcı cpaneline girerek game server kısmından oyunu yükleyip ayarlarını yapabilir. ----------------------------------------------------------------- Buraya kadarı manuel olanıydı birde otomatik olanı var tabi ki ama oda en son versiyonda mevcut şu an cpanellerinizi güncellerseniz Cpanel menüsünün altındaki Manage plugins kısmından tek tıklamayla yüklemeyi yapabilirsiniz.Ayrıca tek tıklamayla kaldırabilirsiniz. kaldırma işlemi manul de olsa otomatikte olsa aynıdır. plugins kısmından cPGS yi kaldırabilirsiniz.------------------------------------------------------------------- Saygılarımla Son Düzenleme: marmaradizayn; Tarih / Saat: 17.04.08 02:32. |
|
| |||
| |||
|
O dediğini kurdum. ama açmak istediğimde PHP- Kodu: |
|
| |||
| |||
|
firewall ında o portun açık olup olmadığını kontrol edermisin.
|
|
| |||
| |||
|
Aynı durum benim de başıma gelmişti. Eklentiyi manage plugins ile kurmayın arkadaşlar. Yukarda arkadaşımız anlattığı gibi kurun. Ayrıca mutlaka "/var/cpanel/cpgsd.pl" komutunu çalıştırın. Serverin açılışını bu sağlıyor çünkü. |
|
| |||
| |||
|
Biri tam anlatım yaparsa sevinirim ![]() Çünkü çalıştırdık plugini ama oyunu kuramıyorum |
|
| ||||
| ||||
|
Adamın ilk anlattığı gibi kurun ozaman oluyor Cpanelden eklediyseniz aynı yerden kaldırın
Son Düzenleme: canohosting; Tarih / Saat: 22.04.08 14:15. |
|
| |||
| |||
|
Oyun kurulumu diyorum eğer bana diyorsanız canohosting ![]() Zaten kurdum plugini ama onuda buldum, http://cpgs.cpanel.net/demo.html adresinde bulabilirsiniz.. |
|
| |||
| |||
|
Arkadaşlar çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için. İşime yaradı sorunsuz bir şekilde Counter strike kurdum yanlız oyuna girerken cs invalid cd key error veriyor ne yapa biliriz bu konuda yardım etcek olan varmı ? |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
O hatayı vermesinin sebebi Steam CS sunucusu kurmasıdır. Bu akşam eve geçtiğimde nasıl NoSteam sunucu olarak çalıştırabileceğinizi bu konu altına anlatırım. Kolay gelsin. Saygılarımla.
__________________ ![]() |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |