Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 23.04.08, 09:53 PM
sheney sheney isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Mail Onayı Bekleyen Üye

Tecrübe Puanı: 0
sheney is on a distinguished road
Çözüldü WHM Hesap Açma Yardım

Merhabalar;

Forumunuza yeni kayıt oldum, gördüğüm kadarıyla forumda gerçekten yardımcı olan arkadaşlar var. Soracağım soru için WHM 2086 bölümünü bir hayli araştırdım ancak tam olarak yanıtını bulamadım. Bir kaç sorum olacak. Öncelikle server yönetimi hakkında fazla bilgim olmadığını, bir reseller hesabım olduğunu ve sSH izni bulunmadığını belirtmek isterim.

İlk olarak eski resellerımda uptime oranı çok düşük olduğu için, yeni bir reseller aldım eski hesaplarımı yenisine geçirmek istedim ancak bu toplu şekilde gerçekleşmedi. tar.gz şeklinde restore yapmam gerek ancak yeni hesap açamadığım için bunu da yapamamaktayım ve bu sırada barındırdığım siteler kapalı, yani şim biraz acil

ilk olarak hesabım 1000 mb alan ve 10000 mb bw limitli, tabi reseller aldığım sitem de bu şekilde başlayacağından whm ayarlarından dolayı (Your Disk Usage Limit is calculated based on how much disk space all your accounts have been allocated.) 1000/1000 ve 10000/10000 görülmekte bu yüzden yeni hesap açamamaktaydım. Daha sonra ne hikmetse ana hesabım için alan limitim 50 mb bw de 1 gb oldu, böylece bana yeterli alan kaldı. Geçici ve berbat bir çözüm olsa da bu şekilde idare ederim derken create a new account kısmında DNS settingste garip bir durum farkettim. Nameserverların ilki için ns1.benimsitem.com ikincisi için ns12.resellerfirmam.com yazıyor. zannedersem bunların ns11 ve ns 12 şeklinde reseller firmam için olması gerekiyor. Use domain registry nameservers ı deaktif yapıp denediğimde

Account Creation Status: failed (Please setup a secondary nameserver under Server Setup in WHM!!!)
Please setup a secondary nameserver under Server Setup in WHM!!!

hatası almaktayım ki bu durumda normal gibi görünüyor.

bu yazan durum domainimimin name serverlarında yaptığım yanlış ip den mi yoksa reseller firmamın yanlış tanımlamasından kaynaklanıyor?

Bu durumu nasıl düzeltebilirim? İkinci olarak calculatedin potansiyel üzerinden değil kullanılan alan şeklinde hesaplamayı nasıl ayarlayabilirim&ayarlatabilirim?

Cevaplarınızı bekliyorum, Saygılarımla...