| |||||||
![]() |
| | LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
| |||
| |||
|
Merhaba, arkadaşlar benim bir sorunum var. iki adet yeni domain aldım. Birde sunucu makina aldım. Ben bu domainlerimin bir tanesini name server yapmak istiyorum(ns1.domainim.com, ns2.domainim.com) şeklinde ayarlamak istiyorum. Ve diğer domainimde ns1 ve ns2 sini bu domaine yönlendirmek istiyorum. Bunu sıfırdan nasıl yapabileceğimi anlatırsanız çok memnun olurum.:confused::confused: |
|
| ||||
| ||||
|
ilk önce domain kontrol panelinize giriyorsunuz. oradan ns oluşturmak istediğinizi domaine tıklayıp altnameserver oluşturma bölümünne gidiyorsunuz. o bölümde sunucunuzun base yani ana ip si ile hemen bir üst ip sini sırası ile ns1 ve ns2 olarak atıyorsunuz. daha sonra sunucumuza gelip Basic cPanel/WHM Setup bölümünden Primary Nameserver Secondary Nameserver kısımlarına ns1 ve ns2 lerinizi yzıyorsunuz. daha sonra Networking Setup bölümündenNameserver IPs kısmına bakıp ns lerimizi orada görüyoruz ve işlemi tamamlamış oluyoruz.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| |||
| |||
|
çok teşekkür ederim gercekten.
|
|
| |||
| |||
|
açıklamanız için tşk. ederim ama bnm domain kontrol panelimde (turkticaret.net) böyle bir ayar yok ki bnm istediğim sadece domainimi yeni satın aldığım vps sunucusuna yönlendirmek.ama yazdığım dnsleri kabul etmiyor domain paneli.hiçbir ayarı yapılmamış bir whm panelde acaba nasıl yapılır bu nameserver ayarı .biraz açıklama yaparsanız çok sevinirim |
|
| ||||
| ||||
| whm deki ayarını hostbank anlatmış yukarda zaten önemli olan şimdi sizin domain panelinden altname serverları oluşturmanız bunları oluşturmadığınız taktirde yazdığınız dnsleri tabiki domain kabul etmez.
|
|
| ||||
| ||||
|
hellboy eğer daha domain panelinde nsler kabul edilmiyor ise bunun sunucu ile alakası yoktur. ilk önce bir ns oluşturacaksınki onu domainlerinde kullanabilesin. kafana göre oradan bir ns giremezsin. ve türkticaretde ns oluşturma paneli yok.bunun için ekstra ücret istiyorlar.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| ||||
| ||||
|
evet hellboy ya artı ücretini verip ns oluşturma paneli alcaksın yada gel bana sağlayayım artı ücret olmadan nameserverlar girebileceğin domaini ![]() |
|
| |||
| |||
|
Turkticaretin herşeyi para olduğu için onlarda ns oluşturma da paralı .5 ytl sanırım meblağsı
Son Düzenleme: pckopath; Tarih / Saat: 30.07.07 20:04. |
|
| |||
| |||
|
Evet Turkticarette NS parali ve 3 adet ip degisikligi hakki veriyolar almis oldugun NS ye dedikleri gibi dinleri imanlari para :=)) hellboy senin yazmis oldugun ns leri kabul etmez cunku oyle bir ns yok. Nameserver Satın al var ona Tıkla ns1.domain.com karşısına ip adresini yaz diğeri içinde aynı 24 saat içinde aktif olur diyolar. Aslinda 5 dakikalik is de Yapacak olanin keyfi geldiginde yapiyor :=) Kolay gelsin |
|
| |||
| |||
| Basic cPanel/WHM Setup bölümünden Primary Nameserver Secondary Nameserver kısımlarına ns1 ve ns2 lerinimizi yazamıyoruz çünkü Sorry, you are out of ips to assign as nameservers diye bir hata veriyor bu hatanın ne oldugunu host saglayıcıma sordum American Registry for Internet Numbers (ARIN) - Home Page diye bir yerle irtibata geçmem gerektiğini soyledi. Bana tanımladıkları ip adreslerini guncellenmesi gerekiyormuş ve bu işlemi de ARIN(American Registry for Internet Numbers) yapıyormuş. Şu an için bu ip numaralaırnı eski kullanan kişileirn dns leri tanımlıymış anladıgım kadarıyla. Bişi anlayan var mı? |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.whmdestek.com/whm-soru-cevap/80-whm-ns1-ns2-lerin-ayarlanmasi.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| VPS nameserver ayarları - Webmaster Zone | This thread | Pingback | 01.07.07 19:17 | |