| B-52bar.com İle (isimleri google' da sonuç vermesi nedeniyle sildim) adlı arkadaşımız ilgilenmektedir. Yarın mesai saatinde kendisini durumdan haberdar edeceğim. Şimdi böyle bir anlaşma yapılacaksa eğer zaten arada sıkı bir arkadaşlık olur ve gerektiğinde hani örnek veriyorum sinan der ki emre bana bir site lazım, ben ondan hiçbir şekilde ücret talep etmeden sitesini de yaparım yani demek istediğim ilk başta anlaşılacak konular anlaşıldıktan sonra gerisi problem değil.
Gelelim sinanın aklına takılan sorulara;
- Teknik destek, web tasarım yaptığımız sitelere sürekli olarak ücretsiz teknik destek sağlıyoruz. Ama şöyle olur; müşteri derki extaran birkaç sayfa ekletmek istiyorum, şöyle birşeyde eklenebilir mi? gibisinden şeyler der bizde bunlar için ek ücret talep ederiz. Ufak tefek şeyler için müşterilerden para istemeyiz müşteri memnuniyeti kendi aramızda ilk başta uyuması gereken kuraldır zaten.
- Hosting işleri için aklında bir soru kalmasın sinan çünkü bu işi yıllardır yapıyoruz ve tasarımıylada ilgileniyoruz, hostinglede ilgileniyoruz. Bu işi tek başıma yapmıyorum zaten belirttiğim gibi. Allah izin verirse yakında limited şirketi olacağız. Yani altından kalkamayacağımız işlere girmiyoruz bir sıkıntı yaşanmaz merak etme.
- Referans konusunda tabiki siteye eklemeyiz istersen. Fakat hostu senmi sağlayacaksın bizmi sağlayacağız? Şimdi şöyle birşey olur; örneğin sen bana dedinki şimdi referans göster. Bende sana gösterdim. İlerde birisi sorar güzel yaptığınız siteler neler var gibisinden, bende açıkcası göstermek isterim ama yazılı olarak tabiki müşterinin görebileceği biryerde belirtmem. Ama şu konudada anlaşalım, tasarım bitene kadar site bizim sunucularımızda host edilir. Çünkü sorun oluyor genelde, yayında dururkende web hosting hizmeti isteğinize göre tarafımızdan sağlanır yani sorun yok. Netinternet ten Osman bey ile yıllık anlaşmalı sunucu alışverişlerimiz var.
Fiyat konusundada uçmuyoruz açıkcası, aslında kendimizi eleştireyim şöyle; biz genelde çevremizden, bulunduğumuz yerden gelen esnafların, şirket sahiplerinin veya kişilerin kurumların vs. site isteklerinde fiyatı internetten gelen siparişlere nazaran biraz daha fazla veriyoruz. Neden diye sorarsanız internetten açıkcası kimse güvenipte fazla miktarda para vermez o yüzden hem fiyat konusunda uçmuyoruz, hemde müşteriyi memnun ediyoruz. Birazda referansımız gelişiyor diye mağkul fiyatlara yapıp geçiyoruz açıkcası...
Saygılarımla...
Konu JetTasarim tarafından (05.06.08 Saat 11:07 AM ) değiştirilmiştir..
|