| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| Hotmail Problemi
Merhaba arkadaşlar. Hotmail ile başım dertte. Sunucumdan mail çıkıyor, ancak hotmail hesaplarına hiç ulaşmıyor. Herhangi bir hata mesajı da almıyorum. SPF ve RDNS kaydım yapılı. Quote:
Bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaşlar? |
|
| ||||
| ||||
|
Hotmail den kendi sunucuda bir yere mail attıgında.. webmail üzerinden reply yaparak cevap verirmisin.. Eğer giderse ona göre çözüm yazarım.
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst |
|
| ||||
| ||||
|
Evet dediğiniz gibi yaptım. Webmail üzerinden reply yapınca, yolladığım mail inbox a düştü.
|
|
| ||||
| ||||
|
Okey sunucu hostname ile RDNS kaydı aynı olmadıgından bu sorunu yaşıyorsunuz..
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst |
|
| ||||
| ||||
|
Malesef RDNS ve hostname kayıtları eşleşiyor. DNS Crawler DNS Crawler Hotmail'e sorunu yönelttiğimde bana verdikleri cevap şu oldu Quote:
|
|
| ||||
| ||||
| DNS Stuff: DNS tools, DNS hosting tests, WHOIS, traceroute, ping, and other network and domain name tools. Quote:
|
| ||||
| ||||
|
İki tane sunucum var linux.netkolik.org 78.159.111.230 server.netkolik.org 78.159.108.159 netkolik.org 'un maillerini server adlı sunucudan çalıştırıyorum. O sunucuda hotmail ile ilgili hiçbir sorun yok. Linux adlı sunucuda mail problemi yaşamaktayım. |
|
| ||||
| ||||
|
bende sunucuya mail gelmedi bunu nasıl halledebiliriz ?
|
|
| |||
| |||
| Quote:
Quote:
Bende aynı sorunu yaşıyorum nasıl düzelte biliriz ? |
|
| |||
| |||
|
bende problem yaşıyorum, benim bazı mailler gidiyor ama içerisinde aktif link içeren mailler gitmiyor genelde. reverse dns şu şekildeydi 1.2.3.4.ornekhost.com.tr. bende mail attım 1.2.3.4.benimdomain.com bu şekilde olsun dedim. Hostname e göre ayarla dediniz benim hostname i nasıl öğrenebilirim. reverse dns için bir yer 1.2.3.4.benimdomain.com böyle gösteriyor. başka bir yer hala eskisini gösteriyor. 1-2 gün içinde acaba hotmail sorunu çözülürmü bekliyoruz bakalım. ============ Mx ayarları hangi şekilde olmalı? bursainsaat.com.MX10mailMX10 ? reverse dns yi 1.2.3.4.mail.benimdomain.com şeklindemi yaptırmalıydım ? |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |