| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||||||
| |||||||
| Red5 Media Server Kurulum ( Ücretsiz ve FMS'ye Alternatif ) ![]() Nedir, Ne işe yarar? Flash Media Server(FMS) a alternatif olarak tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak dağıtılan bir media server yazılımıdır. Özellikle görüntü ve ses yayını yapmak için kullanılır. Bunların haricinde chat uygulamaları, online iletişim uygulamaları, online flash & shockwave oyunlar, eğitim materyalleri uygulamaları için kullanılır. Avantajları?
Yazılımın çalışabilmesi için Java - Jdk - sdk ve Apache ant eklentileri & yazılımlarının sunucunuzda eksiksiz olarak kurulmuş olması gerekmektedir. Eğer Apache Ant kurulu değilse buradan takip edin; Apache Ant Kurulumu: Alıntı:
Eğer sunucunuzda SVN arabirimi kurulu ise; Alıntı:
Alıntı:
Ardından; Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Test - Çalıştırma Eğer sunucunuzun masaüstündeyseniz; Alıntı:
adresini deneyebilirsiniz. Eğer kurulumu dışarıdan yaptıysanız adresini kullanabilirsiniz. UYARI!: CSF, APF vs. gibi yazılımsal veyahut sunucunuz haricinde kullanılan donanımsal bir firewall'ınız var ise Red5'in çalışması için 5080 portunun Allow edilmesi yani izne tabi tutulması gerekmektedir! etiketler / tags: red5, fms, free media server, flash media server, flv broadcast, broadcasting, video & audio hosting. |
|
| ||||
| ||||
|
Çok güzel bi paylaşım emeğin için teşekkür ederim gecenin bu saatinde (kurulumda basit gerçektende).
__________________ JetTasarım - WebTasarım ve Internet Hizmetleri +90 252 613 28 24 - satis@jettasarim.com.tr |
|
| |||
| |||
|
Merhabalar Sırayla işlemleri takip ettim kurulum esnasıda ilerledim. Aşağıdaki komut satırına gelince cd red5 /opt/ant/bin/ant prepare komutunu verdikten sonra We cannot execute /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/bin/java hatası ile karşılaştım yardım edermisiniz. Teşekkürler İşletim sistemi centos5 |
|
| ||||
| ||||
|
Sisteminize JDK kurmanız gerekiyor. Forumda aratın mevcuttur.
|
|
| |||
| |||
|
Kurulum anlatımı için tşk. Fakat kafama takılan sorular var. Bu anlattığınız yazılım server tarafı için. Acaba uyumlu görüntü aktarıcı (media encoder) programları nelerdir? Çalışma mantığı nedir?
|
|
| ||||
| ||||
|
işin zor tarafı zaten kullanıcı yani client tarafı. Encoder, decoder gibi mevzuları kendiniz oluşturmanız gerekiyor ![]() SWF içerisinde Görüntü yayını yapabilirsiniz en basitinden |
|
| |||
| |||
|
Siz kullandınızmı hiç bu programı? Adobe Flash Media Encoder ile yayın yapılabiliyormu acaba?
|
|
| ||||
| ||||
|
Sadece 1-2 kişiye kurdum. Bizzat kendim yayın yapmadım. Ama şunu söyleyebilirim FMS'de yayın yaptığım için biliyorum; FMS kadar sistemi yormuyor ve meşgul etmiyor. Adobe Flash Media Encoder ile sanırım sadece FMS üzerinden yayın yapabilirsiniz. RED5 – Project Roadmap Open Source Flash sayfayı ziyaret edin daha fazla bilgi için. |
|
| |||
| |||
|
Adobe Flash Media Encoder 2.5 ile encode edilebiliyor görüntü. Yani daha doğrusu red5'e bağlantı kurdu ve görüntü encode edebildi. Fakat halen çözemediğim bir konu var. Acaba yeni bir stream host nasıl açılıyor red5'de? Yapmak istediğim red5'i dedicated sunucuya kurup bir toplantıyı canlı yayınlamak. Giriş seviyesinde bilgim olsa yeterli |
|
| ||||
| ||||
|
Dediğim gibi RED5'i kullanmadım. Sadece kurdum ve hizmet verdim. Ancak FMS üzerinde bilindiği üzere bu türde hizmet vermek çok basit |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |