| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| Co-Location Sunucu Tavsiyesi?
Merhaba Arkadaşlar, Haziran ayı içerisinde sağlam bir sunucu toplayarak co-location hizmeti almayı düşünüyorum. Ancak sunucu için çok sağlam bir sistem arıyorum. 3000 $'ı gözden çıkarttım. Intel Xeon vs. işlemci tercihimdir. 8 Gb veya daha üstü bellek miktarı olabilir. 3-4 Adet 73 SCSI disk olabilir. RAID 1 - 5 kullanabilirim. Anakart olarak Intel'in sunucu tabanlı anakartlarından düşünüyorum. FMS, RMS, Shoutcast vs. medya hosting sağlayabilecek bir sunucu olacak. Ayrıca FFMPEG, Mencoder, Libvorbis vs. bileşenlerini kurarak sadece FLV Hosting içinde kullanabilirim. Sözün kısası Medya Sunucusu olacak. Günlük 10k - 15k arası ziyaretçi kaldırabilirse çok iyi olur Yani kaldırrır mı bilmiyorum açıkçası...Bu özelliklerde fiyatıda piyasaya göre uygun toplayabilecek bir arkadaş varsa fiyat teklifini bekliyorum. Teşekkürler, e-posta & msn: halid@halid.org
__________________ Güzel gören güzel düşünür, Güzel düşünen hayatından lezzet alır... Bediüzzaman Said Nursi |
|
| ||||
| ||||
|
Halid, neden coloc istiyorsun, ve neden Türkiye?
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
|
Medya sunucuları yurtiçindeki TV ve Radyolara hizmet verecek. TV yayında biliyorsunuz 128 Kbit/sec e kadar genişlik veriliyor. Bu nedenle yurtiçine olması onu daha fazla ulaşılabilir kılacaktır. Barındırma için zaten NetOne veya Koç.Net!i düşünüyorum.
__________________ Güzel gören güzel düşünür, Güzel düşünen hayatından lezzet alır... Bediüzzaman Said Nursi |
|
| ||||
| ||||
|
Peki barındırma için, alacağınız colocationdaki bant miktarı ne olacak? Günlük 10-15k arası ziyaretçi + 128 kbit medya hosting ve yetmezmiş gibi Koç.Net veya NetOne demişsiniz ![]() Bence sunucuyu toparlamadan önce kullanacağınız hat kapasitenizi ve hat fiyatlarını araştırın derim. Kızmanıza gerek yok bu benim tamamen şahsi görüşüm |
|
| ||||
| ||||
|
halid, TekLink Film Forumları - Ücretsiz Full Film Tanıtımları - Powered by vBulletin bak buradan günlük toplamda 600 kere aynı anda simultane 20+ film iniyor, MRTG raporları 80 mbit/s'ın altına düşmüyor. Üye olup indirmeyi dene istersen full hattı kullandığını göreceksin ![]() Bu arada sitenin sunucusunu ben sağlıyorum, 2gb ram / 500gb hdd / 1 gbits port var.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Ama sunucu benim olduğu için kendi amaçlarım içinde kullanacağım.
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Ama türkiyede olması ve hat bedellerinin tamamen onlar tarafından karşılanması beni pek zora sokmayacak açıkçası
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |