Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel

VOIP Server

http://forum.whmdestek.com/

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel

Reklam Alın!
Günlük 5k tekil ve üzeri sitelerinize reklam!
Fixreklam
Türkiye' nin Webmaster Sitesi
Webmaster Araçları, Bilgi ve hizmet alışverişi
Webmaster.com.TR
Firma tanıtımı!
Firmanızın reklamını hemen yapın!
Reklamlar
Extreme yoksa Sayyac var!
Ücretsiz İstatistik Servisi
Sayyac.com

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30.03.08, 18:55
Ni-Osman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Linux HelpDesk

Tecrübe Puanı: 7012
Ni-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond repute
Ni-Osman - MSN üzeri Mesaj gönder Ni-Osman - YAHOO üzeri Mesaj gönder Ni-Osman isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Makale hazırlayacak kadar bol zamanım olmuyor ama bu zamanı bulduguda hazırlarım emin olun..

Siz takıldıgınız yerlerde konu altından sorun ben cevaplarım.

Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 31.03.08, 19:57
WHM VIP Member

Tecrübe Puanı: 2
PowerfuL is on a distinguished road

Sanal bilgisayarda kurmayı denedim. Kernel panic verdi. Bir yere parametre mi girmem gerekiyor ?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 25.04.08, 14:21
Atari

Tecrübe Puanı: 0
ukonuk is on a distinguished road
voıp opratörü için

voıp olayını yapan veya kurlumu için bilgisi olan varsa görüşmek isterim

ben istanbulda bu işi yapmayı düşünüyorum her türlü yardıma açıgım
şimdiden tşk ederim msn ukonuk@mynet.com
Alt 26.04.08, 22:37
Ni-Osman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Linux HelpDesk

Tecrübe Puanı: 7012
Ni-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond repute
Ni-Osman - MSN üzeri Mesaj gönder Ni-Osman - YAHOO üzeri Mesaj gönder Ni-Osman isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Alıntı:
PowerfuL yazmış Mesajı göster

Sanal bilgisayarda kurmayı denedim. Kernel panic verdi. Bir yere parametre mi girmem gerekiyor ?
Bilgisayarında harddiskler SATA ise boot parametresi olarak

all-generic-ide

dene bakalım

bir forumda okudum bad EIP value ile ilgili.

Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst
Alt 15.05.08, 02:17
Mail Onayı Bekleyen Üye

ressamendy is on a distinguished road
merhabalar elstix le uğraştığınızı söylemişsiniz.elastix i kurduk.server mantığıyla bir pc yi 2mb sınırsız internet olan bir noktaya koyduk.bir kısım özelliklerini çalıştırdık.asıl sormak istediğim sey.elastix i bir vps üzerinde deneme şansımız olabilirmi.test süresince buradan denemelerini yapmak istiyorum.. bu konuda sizden destek alma şansımız varmı ?
Alt 15.05.08, 02:21
Mail Onayı Bekleyen Üye

bir sorumda su olacak.elastix de linux makinaya bir ftp programla baglanıp içinde editleme yapmak istiyorum (resimler ikonlar gibi) bunun için default gelen bir ftp user pass. bilgisi varmıdır.
Alt 15.05.08, 11:35
Mail Onayı Bekleyen Üye

birde elastix de flash operator panel de hafif silik çıkan extansionların nedeni nedir.koyu olanları arayabiliyorlar koyu görünenler onları arayamıyor.
Alt 20.06.08, 22:29
Atari

ukonuk is on a distinguished road
voip -sip -kurulum kiralama ve satış için yerdım edebilirim
iletişim REKLAM YASAKTIR!!!

Son Düzenleme: haritSu; Tarih / Saat: 21.06.08 00:51.
Alt 21.06.08, 01:01
haritSu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Media Servers Projector

Tecrübe Puanı: 1012
haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
haritSu - MSN üzeri Mesaj gönder haritSu - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Uzun bir süre önce VoIP hakkında foruma yardım edebilen varsa yardımcı olabilir mi diye yazmıştım ama kimse cevap vermedi. Neyse...

Epey araştırdım. Bu işlere bakan, türkiyede isim yapmış birisiyle görüşmelerim devam ediyor. Dediğine göre asterisk en iyi performansı centos üzerinde veriyormuş. Ancak böyle bir sistemin kurulması pahalı olabilirmiş.

Asterisk'in klasik özellikleri;

Dial Plan'ı hazırladığınız zaman gerekli yönlendirmeleri, seslendirmeleri verebilirsiniz. Sorgulama, tuşlama sistemlerini yönetebilir, yönlendirebilirsiniz.
Kullanıcıları telefonda bekletmek, sıraya almak. Sırası geleni boşta olan operatöre aktarmak, ses kayıtlarını almak vs. hepsi asterisk'in işi.

Bunun haricinde asterisk'in arayüzü olmadığı için profesyonel çalışacaksanız mutlaka ekstra bir yazılım kullanmanız gerekiyor. Bunun için en uygun olan sanırım şu an Freepbx. Onun haricinde bu tür yazılımlar pek yok. Trixbox üzerinde sanırım hep problemler çıkıyor. Güncelleme sonrasında tüm config dosyalarını tahrip ediyor. Bu yüzden kullanışlı değil...

Ayrıca kullanıcıların istatistiklerini, ses kayıtlarını vs. gibi raporlama bilgilerini alabilmek için özel bir yazılım kullanmanız gerekiyor. en sağlam yazılım sanırım şuymuş; QueueMetrics - Call center monitoring solution for the Asterisk PBX || Loway

PRI Card edinmeniz gerekiyor donanım olarak. Bilgisayar üzerine takılıyor ve aramaları takip ediyor. vs. vs.

Çok uğraştırıcı ve külfetli bir iş... Çok fazla masraf yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde performans alamıyorsunuz.

Bu arada şu bankalarda vs. çalışan telefon sistemleri genelde asterisk üzerinden geçiyormuş
Alt 25.08.08, 14:43
Atari

0xyGen is on a distinguished road
0xyGen - MSN üzeri Mesaj gönder
Alıntı:
Ni-Osman yazmış Mesajı göster
dosya.ni.net.tr den OS bölümünden asterix in iso dosyasını download et bir cd ye yaz okadar sonra bir bilgisayarı o cd ile kur şifre admin user admin ardından user açar ve çalıştırmaya başlarsın.

Biz genelde elastix kullanırız onunda internet de iso su emvcut hatta şuan buraya yazdıgım ip adresimi expoler e yazarsanız direk elastix açar :p

Siz önce bi kurulumu yapın robot operatör yada sesli kayıt sistemi gibi şeyleri yapamazsanız tekrar yazarsınız.
osman bey dosyayı cekemiorm forbidden verio :S

Seçenekler
Stil