| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| /var/mysql klasörü doldu
Merhaba var/mysql klasörü şuan server statüsde dolu görünüyor, yaklaşık 9gb lık bir alan ayırmışlar mount ederken. Şimdi ek bir hdd alsam bunu verikaybı olmaksızın yeni aldığım hdd'ye taşımam mümkünmüdür? |
|
| |||
| |||
|
Yine kendim araya araya buldum ama paylaşalım ki başınıza gelirse sizde aramayın fellik fellik ![]() Önce my.cnf editliyoruz pico -w /etc/my.cnf Mysqld kısmına şunları yazıyoruz pid-file = /taşıyacağımızklasör/mysql/mysqld.pid socket = /var/lib/mysql/mysql.sock datadir = /taşıyacağımızklasör/mysql basedir = /taşıyacağımızklasör/mysql Kaydedip cıkıyoruz. Şimdi mysqldeki tüm veriyi bu yeni klasöre atmak için şu komutu yazıyoruz rsync -vrplogDtH /var/lib/mysql/ /taşıyacağımızklasör/mysql/ Ardından sistemin doğru çalışabilmesi için mysql.sock u düzeltiyoruz, sırayla şu komutlar ln -s /taşıyacağımızklasör/mysql/mysql.sock /var/lib/mysql/mysql.sock rm -rf /tmp/mysql.sock ln -s /taşıyacağımızklasör/mysql/mysql.sock /tmp/mysql.sock Son olarak mysql i durdurup yeniden başlatıyorum ( valla aklıma taşımadan önce durdurmak gelmedi siz baştan durdurarak ta taşıyabilirsiniz )killall -9 mysqld service mysql start umarım aynı sorunu yaşayan olduğunda faydası dokunur Benim 6 saatimi aldı şu kadarcık komutu bulabilmek ve mysql taşıması için kullanılabilmem
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |