bu olayı pek Joomlacılar anlatmayı sevmez yalnız.joomla uyumlu hosting diye satılan resellerlarların altında bu olayın düzgün yapılandırılması yatıyor sanırım.

joomla için safe mod ayarı tüm sunucuda kapatılıyor.
gerekli olan hesaplarda phpsuexec in vermiş olduğu esneklikle her hesabın kendine ait php.ini dosyası oluyor.
yalnızca o hesap için safe_mod=off yapılıyor.
ee yazma izinleri de 755 ile halledilebilir olunca, 777 ye gerek kalmayınca ki hata da veriyor zaten (501).ne safemod sorunu ne CHMOD larla ilgili yazma sorunu vs.
ayrıca .htaccess e gerek kalmıyor bu olayla diye okudum ki ayarlar direk php.ini den yapılıyor.htaccess kullanmamakta performansa direk + (artı) olarak yazılıyor.
evet phpsuexec anlatımı yapacak gönüllü arkadaşlara ihtiyacımız var.

ayrıca safe_mod un bu durumlarından open_base_dir nasıl etkilenir acaba?çünkü onun düzgün yapılandırılması tavsiye ediliyor.open_base_dir de sunucu da safe_mod durumu ne olsa farketmiyor.o dosya safe_mod off oluyor sanırım.
bilgi var ama temel çok sağlam olmayınca karışık halde var bunları toparlayacak biri var mı?
