| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Host açildiğinda oto sayfa
Arkadaşlar şunu öğrenmek istiyorum ben accaunt u açtiğimda otomatik kişinin sitesine index atilcak örnek bu site xxxx tarafından host edilmektedir diye . nasıl yapılır acaba yardımcı olursanız sevinirim . |
|
| ||||
| ||||
|
Sunucu sahibi sizseniz eğer sunucuya ssh dan root olarak giriniz. daha sonra cd /root/cpanel3-skel/public_html komutuyla /root/cpanel3-skel/public_html dizinine geçin. işte burası hosting hesabı açtığınızda otomatik olarak gelmesini istediğiniz sayfanın bulunması gereken dizindir. peki buraya dosyayı nasıl atabilirsiniz ? mesela başka bir siteden çekerek ? whmdestek.com/index.php sayfasının hosting hesabı açtığımızda varsayılan olarak gelmesini istiyoruz diyelim o zaman cd /root/cpanel3-skel/public_html wget whmdestek.com/index.php komutlarıyla sayfayı dizinimize alıyoruz. başka işlem yapmamıza gerek yok çektiğimiz sayfa açtığımız hesaplarda direk olarak yer alacaktır. peki sunucumuzda bulunan başka bir dizinden nasıl buraya atarız? örneğin dosyamız /home/ali/public_html/index.php olsun. bu dosyamızı taşımak için şu komutukullanıyoruz mv /home/ali/public_html/index.php /root/cpanel3-skel/public_html ve hepsi bu kadar.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| |||
| |||
|
plesk için nasıl yapılır biliyormusunuz?
|
|
| ||||
| ||||
|
hocam bütün server için değilde, sadece bir reseller müşterisi için bunu yapabiliyormuyuz ?
__________________ RAMBilişim İnternet Hizmetleri - YS-839 |
|
| ||||
| ||||
| reseller müşterilerinin ana dizininde yani /home/kulladi olan bölümde cpanel3-skel dosyasının içinde public_html klasörü olacaktır yine buraya da atarak resellerin müşterileri için bu işlemi yapmış olursunuz.
|
|
| |||
| |||
|
@misc yani manuel olarak mi diyorsunuz ?
|
|
| ||||
| ||||
|
manuelden kastınız ney dosyaları ftp ye baglanarak /home/resellerhesap/cpanel3-skel/public_html/ icine atacaksiniz baska bir işlem yok
__________________ CahiL Bir kimsenin yanında Kitap gibi sesiz OL..! |
|
| ||||
| ||||
|
selam. peki ben resellerım.ben de kullanıcılarım için yapmak istiyorum ama oluşturduğum kullanıcı için cpanel3-skel klasörü oluşmuyor.her oluşturulan kullanıcı için otomatik atanabilir sayfa yapılabilir mi?yoksa ftp den direk manuel index mi basalım |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |