| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| yeni hosting açarken ftp hesabı?
selamlar. yeni hosting açarken mesela çok basit bi hesap açıyoruz.ve kullanıcı kontrol paneline girmeyecek sadece ftp kullanacak.böyle bir hesap için ve kullanıcının diğer dosyalarını yanlışlıkla silmesini engellemek için hesabın :2082 ile gireceği hem de ftp ile bağlanabildiği şifre ve kullanıcı adından başka yalnızca pblic_html klasörüne girme izni olan ayrı bir ftp hesabı açıp kullanmasına izin vermek daha mantıklı değil mi??? |
|
| ||||
| ||||
|
Oluşturdugun hesabın bilgilerini son kullancıya vermezsiniz.cPanele kendiniz girerek Ftp Manager->FTP Accounts->Add FTP Account bölümünden yeni bir ftp hesabı oluşturup Directory dizini public_html olarak belirleyip oluşturdugunuz ftp bilgilerini müşterinize verirsiniz aynıya varır sanırım ?
|
|
| ||||
| ||||
|
tam olarak yapmak istediğim bu zaten.bu gün düşünürken aklıma geldi söylediğiniz o yüzden açtım konuyu.madem hiç girmeyecek panel şifreleri vs. vermeye gerek yok+ yanlışlıkla dosya silmesin diyerek.demek istediğim mantıklı mı bu karar?yani bi sorun olmaz herhalde hem müşteri, güvenlik açısından hem de kazara bi şey silinmesini önlemek için.bence iyi bi yaklaşım.onu merak etmiştim.
|
|
| ||||
| ||||
|
Panelle işi yoksa ve yanlışlıkla sistem dosyalarını silmesini istemiyorsanız yukarıda anlattıgım yöntem sizin için ideal.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |