| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Mytop Kurulumu ![]() Site içerisinde ismi çok geçmiş ama kurulumu hakkında bir bilgi bulamadım. Belkide vardır. Yinede yazma gereği duydum. Umarım işinize yarar. SSH’daki top komutunun mysql için olanıdır. Bu sayede sunucunuzda bulunan veritabanlarını deha detaylı inceleyebilirsiniz. Kurulum 1. Adım Aşağıdaki komutları sırası ile SSH komut penceresine yazınız. wget http://jeremy.zawodny.com/mysql/mytop/mytop-1.6.tar.gz tar zxvf mytop-1.6.tar.gz cd mytop* perl Makefile.PL make test make make install 2. Adım Bu işlemler bittikenten sonra phpMyAdmin’e root hesabıyla girip. test adında yeni bir veritabanı açın. 3. Adım Veritabanınıda açtıktan sonra artık mytop komutunu kullanabiliriz. SSH’a her girdiğinizde mytop komutu çalışacaktır. |
|
| |||
| |||
|
hmm güzel bir eklentiymiş.. teşekkürler anlatımın için
|
|
| ||||
| ||||
|
peki her ssh açıldığını gelmese yani sadece komutunu yazınca gelse?
|
|
| |||
| |||
|
Zaten öyle oluyor. SSH'da "mytop" yazınca açılıyor.
|
|
| |||
| |||
|
Bu Phpmyadmin den hesap açmak nasıl oluyor ben girdim ama phpmyadmin de test adında db açacak yer göremedim yardımcı olurmusunuz?
|
|
| ||||
| ||||
|
mysql -u root -p komutunu yazıp ardından gelen ekrana MySQL şifrenizi girin. mysql> şeklinde bir komut satırı çıkacak, oraya create database test; yazın.Query OK .. şeklinde bir yazı geldiyse tamamdır. Ctrl+C kombinasyonu ile normal komut satırına dönebilirsiniz. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |