| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||||||||
| |||||||||
| MRTG Kurulumu! ( Trafik Takip Yazılımı ) Sunucunuzu Saniye Saniye İzleyin! MRTG(Multi Router Traffic Grapher) Trafik Takip Yazılımı MRTG yazılımı sunucunuzun anlık trafiğini takip edebileceğiniz orjinal bir yazılımdır. Ücretsizdir. ve Daima geliştirildiği için güncellemesi olur. İstediğiniz portları ve servisleri yanısıra sunucudaki birçok trafik harcayan programları görebilirsiniz. Byte sınırlamasına kadar en küçük trafik hareketini dahi hesaplayabilen MRTG alanında en uzman yazılımlardan birisi. KURULUM: MRTG'nin çalışabilmesi için GCC, Perl, GD, Libpng, Zlib programlarının kurulu olması gerekmektedir. İlgili yazılımları kurduktan sonra kuruluma başlayabilirsiniz. Alıntı:
Index of /mrtg/pub adresinden son çıkan MRTG dosyasını çekiyoruz. Biz bu makaleyi hazırlarken 2.16.1 sürümü çıkmıştı. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
__________________ halid-can! |
|
| ||||
| ||||
|
Teşekkür ederim kuruyorum...
__________________ JetTasarım - WebTasarım ve Internet Hizmetleri +90 252 613 28 24 - satis@jettasarim.com.tr |
|
| |||
| |||
|
mv mrtg-2.16.1.zip /usr/local/src gunzip -c mrtg-2.16.1.tar.gz | tar xvf - cd mrtg-2.16.1 bu kısımda bir hata mı var zip uzantılı dosya indiriliyor ama nedense tar.gz dosyasını açmaya kalkıyoruz. ayrıca usr/local/src içine indirdiğimiz dosya tasınıyor |
|
| |||
| |||
|
ben bunu kuramadım kurulumda hata var galiba |
|
| |||
| |||
|
Kurulumda hata ile karşılaştığınız kısmı yazarsanız yardımcı olabiliriz. iyi çalışmalar,
__________________ halid-can! |
|
| |||
| |||
|
cfgmaker komutta hata veriyor centos 4.6 kullanıyorum |
|
| |||
| |||
| Fedorada mrtg kurma denemelerim oldu eğer mrtg yi bu şekilde kurarsanız cfgmaker kısmında hata alıyorsunuz. Cfg yi kendiniz ekleyebilirsiniz yada yum install mrtg yaparak kurarsınız o zaman cfg maker hatası almıyorsunuz. Tabi bir de indexmaker olayı var ancak burda hiçbirine değinilmemiş. Kolay Gelsin. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |