Datacenter » Türkiye

Mars Telekom?

http://forum.whmdestek.com/

Go Back   WHM/cPanel Support Platform » Türkçe » Hosting ve Network » Datacenter » Türkiye

Firma tanıtımı!
Firmanızın reklamını hemen yapın!
Reklamlar
Reklam Alın!
Günlük 5k tekil ve üzeri sitelerinize reklam!
Fixreklam
Extreme yoksa Sayyac var!
Ücretsiz İstatistik Servisi
Sayyac.com

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 30.05.08, 09:09
byilyas's Avatar
Athlon

byilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud of
Quote:
Originally Posted by Ni-Osman View Post
MARS temel olarak son kullanıcıya hizmet vermeden toplu sunucu barındırma hizmeti alacak dedicated veya co-location hizmeti sağlayan firmalara yönelik bir şirket olarak kurulmuştur. Son kullanıcı olarak tabir edilen müşteriler zaten SH üzerinde hizmet vermektedir. MARS telekom u savunmuyorum yanlış anlamayın şuan MARS telekom dan hizmet alıyoruz gayet güzel..

En basit olarak insanlar düzgün.. Verilen cevaplar düzgün.. Atmasyon birşey yok herşey şeffaf.. Hatta istanbul da yaşıyorsanız bir hafta sonu gidebilirsiniz datacenter'e gerçekten güzel dizayn etmişler.. Hiç burada anlatmayayım kendiniz gidin

Hayatımda ilk kes yedekli çalışıyoruz diyen birinin Yalan söylemediğine şahit oldum. Sistem odasında başta ve sonda 2 tane büyük UPS cihazı var biri %50 diğeri %3 yük ile çalışıyor %3 yük ile çalışan backup UPS ziyarete giderseniz bunlara dikkat edin.. Aynı şekilde marsın arkasında 6 tane büyük soğutucu mevcut (klima değil klimalar evler içindir.) 3 tanesinin çalıştığını 3 tanesinin çalışmadığını göreceksiniz.

Bence güzel bir en azından açıldığı günden bu güne bir sn downtime olmamış Zaten gerisi bizim için önemli değil bir veri merkezinden yazılımsal destek talebinde bulunacak değiliz :p

Yooo yazılımsal destekleride iyi
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 30.05.08, 09:30
haritSu's Avatar
Media Servers Projector

haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to haritSu Send a message via Yahoo to haritSu
Bir Hoster Atasözü;

Kiminin Yazılımı, Kiminin Donanımı, Kiminin Kazığı...

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 30.05.08, 12:13
rm -rf

GODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to GODAttach
Quote:
Originally Posted by byilyas View Post
Site meselesini ben bikez açmıştım kendilerini lafı dolaştırdırlar filan konun nasıl kapandığını anlamamıştım

Site bence çokta önemli değil adamlara müşteri akıyo zaten....

Sorunsuz hizmet alıyomusun... olay budur zaten gerisi çokta önemli değil napıcam ben siteyi destek elemanlarıyla chat mi
Tabi alinan hizmet ve memnuniyet onemli ama sorunda burda zaten buyuk musteri potansiyeli olan bir kurum bir websitesi sahibi degil onemli olan websitesi olmasi degil zaten belki iyi bir calisma yapacaklardir sadece websitesi olsun diye alip bir yazilimi koyacak degiller zaten. Ama bence boyle bir kurum icin buyuk eksiklik web sitesi.
Reply With Quote
Old 30.05.08, 15:50
byilyas's Avatar
Athlon

byilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud ofbyilyas has much to be proud of
Quote:
Originally Posted by GODAttach View Post
Tabi alinan hizmet ve memnuniyet onemli ama sorunda burda zaten buyuk musteri potansiyeli olan bir kurum bir websitesi sahibi degil onemli olan websitesi olmasi degil zaten belki iyi bir calisma yapacaklardir sadece websitesi olsun diye alip bir yazilimi koyacak degiller zaten. Ama bence boyle bir kurum icin buyuk eksiklik web sitesi.

Mars, ortak bi datacenter 2 şirketin ortak olarak kurdukları bir oluşum kendinize illaki bir web sitesi bağlantısı arıyorsanız ortaklardan biri olan sadecehosting şirketinin web siteside yeter size... sadece hostingde çok özel bir yazılımı var bu iş için bu yazılım sadesinde herşey tek bir merkezden yönetiliyor hostinglerden tutunda veri merkezlerine kadar... Fiyatıda 10 bin dolar gibi bir maddiyata dayandığını duymuştum bunun aslı varmıdır bilmiyorum
Reply With Quote
Old 31.05.08, 11:31
rm -rf

GODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond repute
Send a message via ICQ to GODAttach
Quote:
Originally Posted by byilyas View Post
Mars, ortak bi datacenter 2 şirketin ortak olarak kurdukları bir oluşum kendinize illaki bir web sitesi bağlantısı arıyorsanız ortaklardan biri olan sadecehosting şirketinin web siteside yeter size... sadece hostingde çok özel bir yazılımı var bu iş için bu yazılım sadesinde herşey tek bir merkezden yönetiliyor hostinglerden tutunda veri merkezlerine kadar... Fiyatıda 10 bin dolar gibi bir maddiyata dayandığını duymuştum bunun aslı varmıdır bilmiyorum
Ben bir baglanti aramiyorum yahu sadece izlenim ve dusuncelerimi aktariyorum hani cag bilisim cagi ya hani her kurumun pazarlama stratejilerinde artik bir web sitesi de yer aldi ya onu baz alarak konusuyroum yoksa veri merkezinin yonetimi de ortaklari da beni ilgilendirmiyor sadece kisisel gorusum boyle bir sitenin olmayisi eksiklik buyuk eksiklik
Reply With Quote
Old 31.05.08, 11:38
WHM VIP Member

darkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond repute
GOD' a ben de katılıyorum; web sayfası firmanın 24/7 pazarlamacısı, aynası.. Bence sağlam düzgün iş yapmak isteğen hele ki bu sektörde, işlevsel ve dizaynı hoş bir web sayfasına sahip olmalı..
Old 05.06.08, 09:11
Celeron

istdizayn is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Ni-Osman View Post

Hayatımda ilk kes yedekli çalışıyoruz diyen birinin Yalan söylemediğine şahit oldum. Sistem odasında başta ve sonda 2 tane büyük UPS cihazı var biri %50 diğeri %3 yük ile çalışıyor %3 yük ile çalışan backup UPS ziyarete giderseniz bunlara dikkat edin.. Aynı şekilde marsın arkasında 6 tane büyük soğutucu mevcut (klima değil klimalar evler içindir.) 3 tanesinin çalıştığını 3 tanesinin çalışmadığını göreceksiniz.

Osman sanırım cok yorgundun onlara bakarken onlar UPS değil Klima Datacenterlar için tasarlanmış özel klima .
Jenaratör ve UPS 'ler en alt katta
DC yi gezdim inceledim Jenaratör Dev gibi içinde hayvani gücü olan bir dizel yatıyor
UPS'ler yedekli
elektrik altyapısı A dan Z ye yükseltilmiş taban altından ip şeklinde gidiyor fırsatınız olursa yükseltilmiş tabanlardan bir tabakayı kaldırın ve elektrikcinin aşkla yaptığı işi görün mükemmel işcilik var .

ayrıca birkaç eklentide ben yapayım .

Bütün raflara KVM cihazının olduğu yere ve ana swichlerin olduğu yere CAT5 kablolar gidiyor. bu kablolar sayesinde Teknik servis masasından kendi networkünüze girip istediğiniz gibi çalışabiliyorsunuz . aynı şekilde KVM cihazınıda bütün kabinlere gönderdikleri CAT5 ile taşıyorlar . 10 numara planlanmış .
daha iyiside muhakkak olabilir
Bu konuda daha fazla yatırım yapmış DC varmı bakmak lazım.
Teknik Servis alanı , Dinlenme alanı haric Datacenter olarak faaliyette sadece 1 katı var yaklaşık 500 m2 lık bir alan ama kullanıma açılmamış bir 500m2 lik alanı daha var alt katlarda . ihtiyaca göre yatırım yapılarak genişletilebilir durumda .

7/24 destek alabileceğiniz telefonları ve sürekli takip edilen ticket sistemi var .
son kullanıcı satışları sh ( sadecehosting) tarafından yapılıyor . toptan alımlarda adetli sunucunuz mevcut ise mars'dan faydalanabilirsiniz .

Mars'ın negatif olarak söyleyebileceğim tek yönü FM-200 yangın söndürme sisteminin olmaması .. onun yerine alternatif söndürme sistemleri mevcut ki zaten o kadar geniş bir alana FM-200 kurmaya kalkarsanız sadece gaz tüpleri 50bin$ dan eksik değil ..

daha iyisi olabilir... MARS-2 DC yi bekleyin
Reply With Quote
Old 05.06.08, 13:15
sinangunay's Avatar
FULL DESTEK SUNUCULAR

sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
Quote:
Bu konuda daha fazla yatırım yapmış DC varmı bakmak lazım.
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama Türkiye'de sadece MARS, Natro, Grid yok..

Bu tarz firmalar budget tabir edilen kullanıcılara hizmet veriyor. Bir bNet, netOne, kriweb emin olun bahsettiğiniz firmaları 5e katlayacak güçteler sonuçta internet Türkiye'ye girdiğinde bu firmalar vardı başından beri
Reply With Quote
Old 06.06.08, 14:06
Banned

gunes788 has a little shameless behaviour in the past
Send a message via MSN to gunes788 Send a message via Skype™ to gunes788
Sİnan Teklan Unuttun
Reply With Quote
Old 07.06.08, 02:46
byilyas's Avatar
Athlon

Quote:
Originally Posted by sinangunay View Post
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama Türkiye'de sadece MARS, Natro, Grid yok..

Bu tarz firmalar budget tabir edilen kullanıcılara hizmet veriyor. Bir bNet, netOne, kriweb emin olun bahsettiğiniz firmaları 5e katlayacak güçteler sonuçta internet Türkiye'ye girdiğinde bu firmalar vardı başından beri

Sinana burda bende hak veriyorum ama saydığı örnekler arasında kriweb'i görmek hoşuma gitmedi sadece onu belirteyim dedim netOne çok güçlü bir yer katılıyorum...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules