| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| Chown komutu sonucu Forbidden hatası
slm'lar arkadaşlar sorunun nedenini kısaca anlatayım ; müşterimden dosyalarını rarlayıp atmasını istedim attıkdan sonra rar x yedek.rar /home/domain/public_html/ komutu ile dosyalari saglikli bir biçimde çıkarttım fakat dosya owner ı root olarak gözüktüğü için müşterim ftp üzerinden dosyalara dokuanamıyordu biraz araştırdım owner değiştirme komutu olarak chown komutunu buldum komutu 2 3 değişik şekilde uyguladım fakat hepsinde 403 Forbidden hatası ile karşılaştım 2 3 defa uyguladım derken üst üste uygulamadım , mesela ilk olarak chown domain /home/domain/public_html/* olarak denedım bakdım Forbidden hatası var apacheye res attım olmadı sunucuya res attım sonra hesabı terminate ettim , olmayınca birde chown domain:domain /home/domain/public_html/* şeklinde uyguladım ve yine olmadı , aynı işlemleri yaptım sonuç vermedi bayadır uğraşıyorum ama bir çıkar yol bulamadım acaba başka bir komutumu var yoksa ben birşeyleri yanlışmı yapıyorum ? |
|
| ||||
| ||||
|
Evet yanlış yapıyorsunuz.. Doğru komutları veriyorum cd /home/username/public_html chown username.username * public_html altındaki her klasöre ayrı ayrı girerek bu komutu çalıştırın..
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
|
hesabı tekrar sildim , oluşturdum dediğiniz adımları izledim ve sorun çözüldü teşekkürler sinan bey. |
|
| ||||
| ||||
|
Önemli değil, iyi çalışmalar.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |