| |||||||
![]() |
| | LinkBack (1) | Thread Tools | Display Modes |
| ||||
| ||||
| SSH için putty SSH a girmek için gerekli bir program. buyrun
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
1- Putty ile Sunucuya Bağlanma 2- Düzenli Olarak bağlandığımız sunucu bilgilerini kaydetme 3- Putty ile resim yapma tabikide şaka putty ile yapabileceklerimiz bunlar geriye kalan ayarlamalar vs vs hepsi linux kodları ile alakalı. Putty sadece bu noktada Linux işletim sistemimiz ile terminal üzerinden bağlantı görevini üstleniyor.1- Putty ile sunucuya bağlanma ![]() Resimde Host Name (or IP address ) yazıyor. İngilizcesi olan arkadaşlar anlamışlardır hemen orada yazanı. Türkçe olarak söylemek gerekirse Sunucu Adı(veya IP Adresi) ben resimde örnek olarak ip adresine 111.222.333.444 yazdım o kısma isterseniz siteadi.com gibi adres de yazabilirsiniz. Bu bölüme yazdıktan sonra sunucu bilgisini Open butonuna tıklıyoruz. Karşımıza alttaki resimde gördüğümüz ekran geliyor ![]() Buraya kullanıcı adını yazıyoruz.Büyük olasılıkla root olarak atanmıştır. ardından bir alttaki ekran gelir ve şifreyi ister. ![]() putty'i ilk defa kullanacakların en çok takılacağı yer burası sanırım bende ilk kullandığımda takılmıştım ve bir türlü şifremi girememiştim Buradaki imleç sadece yanıp söner asla ileri geri gitmez. Biz onun için onun ilerlemesine bakmadan normal şifremizi yazıp onaylıyacağız.![]() Üstteki resime baktığımızda kullanıcı adı olarak root yazıp onayladık. Sonra şifremizi yazıp onayladık ve sonra bir karşılama mesajı göründü bu mesajda en son hangi ip den bu sunucuya ne zaman bağlandığımız yazıyor bu mesajın amacı sizin kontrolünüz dışında herhangi birisi sunucuya girmiş mi onu anlamaktır. benim 33.44.555.666 diye yazdığım kısım en son ziyaret eden kişinin ip adresidir. onun altında root@ns2 [~]# yazıyor bu da komut satırının başlangıcıdır.{ns2} sizin sunucu adınızdır. Bu şekilde gördüğümüz zaman istediğimiz işleme başlıyabiliriz demektir. 2-Düzenli Olarak bağlandığımız sunucunun bilgilerini kaydetme ![]() Resim 1'e bakarsak orada Hostname kısmına yazdığımız ip adresine ilaveten birde Saved Sessions bölümüne aynı ip adresini(ya da sunucu adresini) yazmalıyız. Ardından Save butonuna basıyoruz. Tek başına Hostname yada Saved Session bölümlerini doldurup kaydet dememiz işe yaramaz ikisi de dolu olmalı. Putty ile ilgili anlatacak birşey kalmadı sanırım Varsa sonra tekar makaleyi güncelleriz.Kaynak: Cms Türk |
|
| ||||
| ||||
![]() ip adresibi giriyorum open diyorum bekliyorum karşıma bu çıkıyor.??? hönk oldum ...:confused:
|
|
| ||||
| ||||
|
bağlanırken telnet mi ssh mi seçiyor musunuz ? ve ssh izniniz var mı ?
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
reseleller acount var
Last edited by cbagdatli; 19.08.07 at 13:00. |
|
| ||||
| ||||
|
evet ssh izniniz var mı yok mu onu öğrenin ki büyük ihtimalle yok.
|
| ||||
| ||||
|
As far as internet radio broadcast, please note that per our terms of service, you may not "Run stand-alone, unattended server-side processes at any point in time on the server. This includes any and all daemons" which would be required to broadcast a radio stream. You can do this with a dedicated server, however: ![]() yapabilirsiniz diyor cpanelde burdan bi ayar gerikoyor galiba? |
|
| ||||
| ||||
|
Bu nedir? Biz SSH diyoruz SSL değil :p Quote:
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
| insanlık hali işte :p . SSH destekliyor. Ama iiizin nası alacam bende bilmiyorum kara kara düşünüyorum. mail attım bekliyorum cevaplarını tekrar.Böle giderse yayın falan yapmıyacam. Ne zor işmiş. |
|
| ||||
| ||||
|
desteklemesi normal sonuçta Linux sunucu ama izin vermeleri gerekir ki, çoğu yabancı firma reseller altında extra ücret ödemeden ShoutCast çalıştırmaya izin vermez. Bunun sonunda bir sabah kalktığında hesabın silinmiş bulabilirsin...
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.whmdestek.com/ssh/14-ssh-putty.html | ||||
| Posted By | For | Type | Date | |
| SSH ile Forum Yedek Alma ve Geri Yükleme - Sayfa 5 - Webmaster Forum & Webmaster Okulu | This thread | Pingback | 10.01.08 20:09 | |