| |||||||
![]() |
| | LinkBack (5) | Seçenekler | Stil |
| ||||
| ||||
| SSH'den veri tabanı yüklemek ve indirmek Veri tabanı indirme Kod: cd /var/lib/mysql Kod: mysqldump --opt -Q -u dbkullanıcıadi -p dbadi > netlojik.sql veri tabanınızı /var/lib/mysql altına indirir mysql dizinindeki veri tabanınızı her hangi bir kullanıcının hesabına atıp browserden çağırarak indirebilirsiniz Kod: cp netlojik.sql /home/netlojik/public_html veya direk veri tabanımızı kullanıcının ftp sine yollayalım Kod: mysqldump --opt -Q -u dbkullanıcıadi -p dbadi > /home/netlojik/public_html/netlojik.sql Veri tabanı yükleme Kod: cd /var/lib/mysql Kod: mysql -u dbkullanıcıadi -p dbadi < netlojik.sql şifreyi doğru girdiğiniz taktirde veri tabanınızı yükleyecektir veya veri adamın müşterinin ftp sinde ise Kod: mysql -u dbkullanıciadi -p dbadi < /home/netlojik/public_html/netlojik.sql Daha başka yollarda var. Çare tükenmez. Sunucuyu taşımışsınızdır sitenin birinin veri tabanı gelmemiştir. dert etmeye gerek yok. eski sunucunuza ssh den giriş yapın. Kod: cd /var/lib/mysql Eğer veri tabanını bilmiyorsanızı Kod: dir Artık veri tabanını gördüğünüzü var sayıyorum gerçekten ahmet_db imiş elemanın veri tabanı o zaman Kod: tar -zcvf ahmet_db.tar.gz ahmet_db Kod: cp ahmet_db.tar.gz /home/ahmet/public_html şimdide yeni sunucumuza ssh den giriş yapıyoruz. tekrar Kod: cd /var/lib/mysql Kod: wget http://veritabanının yolu Kod: tar -zxvf ahmet_db.tar.gz ahmet_db.tar gz boşuna yer kaplamasın orda silelim gitsin gereksiz çünkü Kod: rm -rf ahmet_db.tar* Bütün veritabanlarını yedeklemek için Kod: mysqldump --opt --user=root --password --all-databases | bzip2 -c > /backup/mysql.sql.bz2 site1 veritabanını yedek almak için ; Kod: mysqldump --database site1 > site1.sql -u root -p site1 ve site2 dblerini yedeklemek için Kod: mysqldump --database site1 site2 > site1vesite2.sql -u root -p root yerine sizin kullanıcı adınızı yazmalısınız. Eğer root olarak erişebiliyorsanız böyle kalabilir. |
|
| |||
| |||
|
Arkadaş Güzel anlatmış ama Root WHM de geçerli plesk panek kullanan arkadaşlar sunucunun veri tabanını yedeklemek için admin kullanıcı adını ve plesk şifrelerini kullanacaklar. Belki bilmeyen Olabilir.. Ayrıca Önemli bir sorun daha var Plesk panelde bütün MYSQL in yedeğini aldınız. Plesk yedeğini almadıysanız genelde versiyon değişimlerinde oluyor bu ( Fazla da domain yokda teker teker açarım domainleri diye düşünülüyor ) Sql i yukleyince sorun olmuyor ama plesk panel bu sefer Çalışmıyor Mysql şifresi farklı Plesk admin şifresi farklı oluyor bu ssh dan editlenebiliyor mysql fakat bu sefer de bütün domainlerin ip adresleri dns leri falan eskisi gibi olmak zorunda yoksa dns lerde hata veriyor. |
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba hocam ben bir db yüklicektim, yedek.sql dosyasını site dizinine attım ve ssh'dan root olarak aşağıdaki komutları uyguladım. cd .. cd home cd sitedizini cd public_html cd db ( yedek.sql dosyası burada ) ve db dizininde mysql -u db_user -p db_adi < yedek.sql şeklinde komutu yazdım Mysql şifresini sordu onuda yazdım sorunsuz bir alt satıra geçti komut dizini geldi bu işlemlerden sonra 4 mb'lık bir db yi kaç dk da yüklemesi gerekir ?
__________________ RAMBilişim İnternet Hizmetleri - YS-839 |
|
| ||||
| ||||
|
Dediğine göre veri tabanı yüklenmiş. 4 mb lik veri tabanını yüklemek 1 saniye zaman almaz her halde
|
|
| ||||
| ||||
|
evet Fesih'in dediği gibi, 150mb db'i 30 saniyede yüklediysem, 4mb 1 saniye sürer en fazla
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
|
ilk denemem de yanlış yapmışım, bu sefer ftp deki veritabanı boşalmış ondan yüklememiş sorunu çözdüm arkadaşlar.
|
| ||||
| ||||
|
phpmyadminden yedek alıp ssh'dan diğer server'a yükledim karakter hatası verdi acaba nasıl çözebilirim bu durumu ?
|
| ||||
| ||||
|
karakterler phpmyadminden bozuk çıkmış. sorun ssh ile kaynaklanmıyor.
|
|
| ||||
| ||||
|
karakter sorunu sunucunuda yüklü connection colllation ile ilgilidir yükleme esnasında aynı collation seçerseniz sorun kalmaz Aşağıdaki komutu kullanabilirsin (Buradaki UTF8 senin sunucuda yüklü mysql serverin default connection collation dur ) PHP- Kodu:
__________________ Çok kaygı çekme, mukadder olan olur, takdir olunan rızkın da sana gelir.[Hz Muhammed (S.A.V)] Şiir vardır ki, hikmettir. Beyân vardır ki, büyüdür.[Hz Muhammed (S.A.V)] Kim, bir zümreye benzemeye çalışırsa, o, onlardandır.[Hz Muhammed (S.A.V)] Hikmetin başı, Allah korkusudur.[Hz Muhammed (S.A.V)] Elif Lam Mim. İnsanlar "inandık" deyip kurutlacaklarınımı sanırlar [Ankebut ,1] |
|
| ||||
| ||||
| Fesih hocam, ssh'dan sql yedek alıp, ssh ile yükledik yine olmamıştı.Karakter hatası çıkmıştı. Alıntı:
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.whmdestek.com/database-makaleleri/167-sshden-veri-tabani-yuklemek-indirmek.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Ssh ile database yüklerken şifreyi soruyor, yazıyorum hata veriyor. - Webmaster Forumu | This thread | Pingback | 05.04.08 05:04 | |
| 10000 Konuluk Wordpress Video Veritabanı Bedava - Sayfa 3 - Webmaster Forum & Webmaster Okulu | This thread | Pingback | 22.02.08 18:36 | |
| Utf 8 ASCII � | This thread | Refback | 30.01.08 17:28 | |
| .sql olarak bilgisayarımda kayıtlı yedeği nasıl .gz şeklinde nasıl sıkıştırabilirim ? - Webmaster Forum | This thread | Refback | 17.08.07 11:44 | |
| 1.15 gblık veritabanını nasıl dump ederim - Webmaster Zone | Post #1 | Pingback | 26.06.07 01:58 | |