| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| cPanel Lisansı Alma
Merhabalar, öncelikle böyle bir ilki yapmış ve sonuna kadar bilginizi esirgemediğiniz için teşekkür ve tebrik ederim! Sunucu yönetimi konusunda reseller yönetimi dışında ana sunucu yönetimi vs de bilgim yok. Bu yüzdende öncelikle kendimi geliştirip sonra birtakım işler yapmak istiyorum. Ve takip ettiğim kadarıyla belli başlı sık rastlanır sorunlara çözüm getirmişsiniz ancak, kurulumu yaptıktan sonra veya öncemi olur bilemiyorum cPanel i nerden aylık kiralicağımızı, lisans ını ödiceğimize değinmemişsiniz. yada ben anlayamadım. Eğer bunlarıda açıklayabilirseniz çok sevinirim, Teşekkürler Kolay Gelsin |
|
| ||||
| ||||
|
cPanel lisanslı bir yazılımdır.Lisans almadan kullanamazsınız.Bunu biliyoruz zaten. cPanel lisansını sunucu aldığınız verimerkezinden temin edebilirsiniz.25 - 30 $/ay civarında olacaktır ücret.eğer bu rakamları aşıyor ise verimerkeziniz yetkili satıcısı değil demektir cPanelin.genellikle avrupada lisansı ucuza almak çok zordur.amerikada neredeyse her 1. sınıf dc cpanel bayisidir ve cpaneli ucuza temin edebileceğiniz yerlerdir. Örneğin layeredtech.com dan sunucu aldığınız takdirde 25$ karşılığında cPanel satın alabilirsiniz.İnternal lisans oluyor bu.bir de external var.yani gidip teklandan sunucu alıyorsunuz ama lisansı amerikada bir şirketden alıyorsunuz.işte bu external oluyor.bunlar daha pahalı oluyor yaklaşık 50 dolardan başlıyor ücretleri. bunun için cPanel kullanacaksak eğer sunucu alacağımız yere dikkat etmeliyiz.cPanel bayisi değilse bize pahalıya gelecektir.açıkcası kimse 50dolar her ay bir yazılıma vermek istemez. bunun dışında cpanelin bir de test lisansı var 15 günlük.bunun için sabit bir ip niz olması yeterli.test cPanel lisansını buradan alabilirsiniz https://www.cpanel.net/store/
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| ||||
| ||||
|
Anlıyorum, çok teşekkür ederim tekrar! Peki, amerikada tavsiye ettiğiniz veya türkiyede, external cPanel veren bir site sölemeniz mümkünmü? ben sunucuma cPaneli yükledim diyelim, ama sonra sunucunn ip sini değiştirmek istiyorum tekrardan o lisansı o ip ye taşımam gerekli değilmi? ve bu değişme süresi hemen hemen ne kadar sürüyor? eminim hem benim hemde birçok kişinin bu tür sorularına cevap olacaktır açıklamalırınız. Teşekkürler |
|
| ||||
| ||||
|
external lisans satın resmi cPanel distrubutörlerine şu linkden ulaşabilirsiniz cPanel - The Leading Control Panel şahsi fikrim external lisans almak yerine lisansın ucuz olduğu bir dc den sunucu almak ve cPanele 25$ vermek çok daha mantıklı. bayisi olduğum layeredtech.com önerebileceğim tek verimerkezidir.başka hiçbir dc ye şu an itibari ile güvenmiyorum.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| |||
| |||
|
ya kusura bakmayin bir yerde takiliyroum lisans 20 veya 25 dolarsa cpanelin sitesindeyse orda 1500 dolar ve ustu vs vs fiyat ney simdis iz lisans aldiysaniz niye sunucu kiraliyorsunuz kafa karisti cpanel kurdunuz ayda 20 dolara lisansta aldiniz herseyi kurulacak cpanel yapmiyormu bigisayar iyiyse okeyse daha ney sunucuya vs vs kiralamya ne gerek kusura bakmayin bu konuda takiliyrum aciklarmisiniz rica etsem
Last edited by taktak; 27.09.07 at 16:27. |
|
| ||||
| ||||
|
Bahsedilen 25 usd lisanslar internal license kategorisine girmektedir.. Bulabileceğiniz en ucuz external cpanel lisansı cPanel License Price Information adresinde olmakta olup, Türkiye'de şu an itibariyle external satış yapan yetkili firma bulunmamaktadır.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
bende şunu merak ediyorum arkadaşlar bilgiler içinde çok teşekkürler... Şimdi sunucumuzu aldık diyelim hatta bazı yerlerde control panel ücretsiz falan deniyor başladık host satmaya yada reseller sattık bizim reseller yada host sattıklarımızda cpanel veriyor doğal olarak sanırım çok dallandırıp budaklandırdım ama sunucumuz için aldığımız bu control panel lisansını sattığımız reseller yada hostlar yada biz sınırsız sayıda hesap açarak kullanabiliyoruz değilmi biz birtane aldık sunucumuz içinde belki 300 kişiye sattık gibi bir nevi yani bu sorun olmuyor değilmi |
|
| |||
| |||
|
aldığın lisansta sınırsız hesap açma hakkın varsa sorun olmaz.
|
|
| ||||
| ||||
|
evet skyline'ın dediği gibi, cPanel şu an domain limitlendirme yapmıyor.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
Pardon yanlış anlamadım umarım yani diyorsunuz ki Whm CPanel olunca her kullanıcı veya domain için ayrıca para ödemiyorsunuz. Doğrumuyum? Yoksa bu lisansların kategorisi varmı mesela Whm Cpanel alıosunuz 10 kullanıcılık yada 100 neyse işte böle bir sınırı olan lisans varmı. Bir sorum daha var örneğin ben evimde (örnek veriyorum) bir server kurdum ve hosting işine girmek istiyorum. "Ki bunu denedim amacım kurduum server ı bir iss şirketine koyup ordan internete açmak ve hosting kiralamak" şimdi server ı kurdum güzel hoş ama daha internete açmadım ve o şekilde Whm Cpaneli install ettim ve sonuc olarak örneğin http://192.168.1.x/cpanel yazdığımda neden cpanelinin portuna yönlendiinde herhangi bir sayfa önüme gelmedi boş bir sayfa çıktı. Lisansı kurulumdan öncemi almak lazım yada internete açtığımızdamı bir sayfa gelcek karşımıza kurulum sırasını anlatabilirmi biriÖrnek 1- Web Server Kur 2- WHM Cpaneli install et 3- Server ayarlarını yaparak internete aç 4- Lisansı al gibi . Kusura bakmayın bu işte yeniyim anlamışsınızdır herhalde |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |