| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| kısaca BASH hakkında
Bash'in kullanıcıya zaman kazandıran en önemli özelliklerinden birisi de dosya isimlerini tamamlamasıdır. Komut satırında tamamlanmamış bir komut veya dosya ismi yazdıktan sonra TAB tuşuna basılırsa satır tamamlanacaktır. Eğer komut satırındaki karakter kümesiyle başlayan birden fazla komut varsa bir sinyal sesi duyulacak ve sizden yeteri kadar karakteri yazmanızı bekleyecektir. $ ls postgres mandel.doc lilo-howto $ vi post <TAB> $ vi postgres Komut satırındaki karakterler dosyayı veya komutu tanıtmaya yetmiyorsa, <TAB> tuşunun iki kez ard arda basılmasıyla ekrana mümkün olan tüm dosya isimleri getirilebilir. $ ta <TAB> <TAB> tac tail talk tar $ talk Bash, komut satırında iken satırın kolayca değiştirilebilmesini sağlar. Böylece komut çalıştırılmadan önce birkaç tuş darbesiyle üzerinde değişiklik yapılabilir. Klavye üzerindeki alt ve üst yön tuşları, daha önce yazdığınız komutları görmenizi ve arasında seçim yapmanızı sağlar. Sağ ve sol yön tuşları ile seçtiğiniz komutun üzerinde değişiklikleri uygulabilirsiniz.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
cPanel FreeBSD ikilisi için bash kabuğunu nasıl kullanırız ? Linux için adduser.conf'da ama FreeBSD'de daha değişik bir sürü yabanci sitede döküman kastırdım ama nafile bulamadim forum adminleri bunu burada paylaşırlarsa seviniciem |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
Shell için bash kabuğundan bahsediyorum.
|
|
| |||
| |||
|
kimse birşey yazmıyıcakmı buraya ? :ag:
|
|
| ||||
| ||||
|
Daha açıklayıcı yazarsanız yardımcı olmaktan mutluluk duyacağım. Mesela yapmak istediğiniz bir örnek söyleyin bu yardımcı olacaktır?
|
| ||||
| ||||
| Al yazdım, :ag::ag::ag: sırıtıyorum bak nasıl hoşuna gidiyormu. ? biraz daha ciddi olabilirsin. Sırıtmak yerine derdini tam anlatabilirsin. Bash kabuğunu kurdunmu? bunu bile bilmiyoruz. kim sana nasıl yardımcı olurki? kimse burda kahin değil. sen derdini tam izah etmeyinceye kadar kimse senin sorununun ne olduğunu bilemez. freebsd bash kabu - Google'da Ara Last edited by Onursal; 18.10.07 at 21:16. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |