| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| sql yedeğimde türkçe karakter hatası
Merhaba akadaşlar, resellerini almış olduğum server a format atılmış atılmadan önce ssh dan alınan vbulletin yedekde türkçe karakter hataları var. sql'i pc'ime indirip açtım içinde türkçe karakterler ? şeklinde çıkmış. örnek: kurallar?, yasakt?r, ?ekilde, gibi... Eski konular, başlıklar, hele de türkçe karakter bulunan üye isimleri bile bu halde :s bunu düzeltmenin bi yolu varmı yardımcı olacilecek arkadaşlar varmı |
|
| ||||
| ||||
| ssh den alınan yedekse hatasızdır. tekrar ssh ile yüklemeyi deneyin sitenin ara yüzünden belli olur.
|
|
| ||||
| ||||
|
yedek arızalı tekrar ssh ile yüklendi türkçe karakterler yok :s
|
|
| |||
| |||
|
Yedeği bir text editör ile açıp içine bakın katakterlerde sorun varmı? Eğer yoksa SMF forumlar için kullanılan database geri yükleme aracı vardır. veritabani_geri_yukle.php adında onu deneyin birde. Aynı problemi ben öyle çözmüştüm.
|
|
| ||||
| ||||
|
yedeği açtığımı yazmıştım verdiğim örneklerde yedek içinden bu veritabani_geri_yukle.php nasıl kullanıyo_?
|
|
| ||||
| ||||
| ssh den indirilen yedek utf-8 olarak iner ve bilgisayarınızdan baktığınızda karakterler bozukmuş gibi görünür. notepad ve wordpad ile açıp içiyle oynadığınızda tüm db içinde türkçe karakterler bozulur ve yüklediğinizdede bozuk yüklenecektir haliyle. ya siz böyle yaptınız veya bu db ssh den indirilmemiştir, cpanelin backup kısmından indirilmiş olabilir. size ssh den indirildi demişlerdir. bunun başka bir tarifi olamaz. tekrar söylüyorum. ssh den indirilen yedekte karakter sorunu olmaz |
|
| ||||
| ||||
|
şimdi şöle bi durum var serverda 20 kadar forum var bunlar tek tek paneldenden alınmaz panelimiz de plesk paneldi bozuk yedeği yükledik üzerinde editlemeler yapıyorum yapıldığı yere kadar ne yapalım ilginiz içn tşk.ler |
|
| ||||
| ||||
|
Fesih Biçer'in de dediği gibi yedek alırkende, yüklerkende phpmyadmin veya ssh kullanın, ben phpmyadminden alır, phpmyadminden yüklerim bu güne kadar karakter hatası yaşamadım.Birde arkadaşımızın dediği gibi pcnize indirdiğiniz yedeği açınca içinde karakter hataları olabilir.Fakat siz değiştimeye kalkmayın yedekle hiç oynamayın servera dump ettiğiniz zaman düzelecektir onlar.Kolay Gelsin.
__________________ RAMBilişim İnternet Hizmetleri - YS-839 |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
|
merhaba arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum. phpmyadminden yedek aldım. aynı şekilde phpmyadminden resellerime içeri attım. aynı şekilde bende de karakter sorunu var. ne yaptıysak olmadı olmadı. ne yapmam lazım benim. bi çözüm yolu söylerseniz sevinirim. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |