Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 16.11.07, 12:16 PM
Tickhi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tickhi Tickhi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
MyBB Turkiye

Tecrübe Puanı: 6
Tickhi is just really niceTickhi is just really niceTickhi is just really niceTickhi is just really niceTickhi is just really nice
Tickhi - MSN üzeri Mesaj gönder Tickhi - YAHOO üzeri Mesaj gönder Tickhi isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Alıntı:
Enigmatic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Birkaç günlük araştırma sonunda sunucu için Debian kurmaya ve Debian üzerine yoğunlaşmaya karar verdim, fakat herşeyden önce bilmek istediklerim var, mesela;

1. Sunucuya illa masaüstü yöneticisi kurulması gereklimidir ? Gerekliyse işlemci ve rame yükü ne kadar olur ? Gerekli değilse tüm işlemlerimizi konsol yardımı ile yapabilirmiyiz ?

2. Kurulum tamamlandığında sunucu için gerekli programlar hangileridir (Apache, mysql, php gibi)?

3. Bu gerekli programların versiyonları ne kadar önemlidir ? Mesela bazı sitelerde Apache 1 sürümünün kurulması tavsiye edilip anlatılırken bazı sitelerdede 2 versiyonu tavsiye edilmiş, php içinde aynısı, bazı siteler 4 versiyonu bazı sitelerde 5 versiyonunu önermiş.

4. Cpanel yöneticisinin kısıtlı sürümü yokmu ? Yani illaki denemek için satın almak zorundamıyız ? Kendimizi geliştirebilmek için hangi hosting yönetim programını kullanmalıyız ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Öncelikle merhaba masaüstü yöneticisi tavsiye etmiyorum SSH ile her işlemi çok rahat yapabilirsin.SSH Secure Shell Client programını Putty ye nazaran yeni başlayanlar için tavsiye ederim.Apache, mysql, php bunlar zaten olmazsa olmazlar ayrıyetten csf kurmanı öneririm.Apache 1 mi 2 mi php 4 mü 5 mi dersen sunucunda ne ağırlıklı siteler olduğuna göre değişir.kendimden örnek vereyim daha 3 hafta öncesine kadar mybb php 5 sunucularda seo yüzünden hata veriyordu giderildi bende ondan sonra sunucumu php 5 e yükselttim yani anlıyacağın genel olarak php 5 için biraz daha beklemek mantıklı daha yeni oturuyor çünkü.Cpanel i denemek için demolar mevcut almak zorunda değilsin