Alıntı:
Enigmatic´isimli üyeden Alıntı
1. Bir sunucuda Gnome, KDE, x-window gibi programlar gereklimidir ? SSH yada Konsol yardımı ile sunucu için tüm işlemlerimizi yapabilirmiyiz ?
2. Bir sunucunun hizmet verebilmesi için yüklü olması gereken programlar nelerdir ? Örn:
Apache web sunucusu
Mysql sunucusu
Php
Phpmyadmin
Ftp Sunucusu
Mail sunucusu gibi
3. Apache1.x mi kurarsam ne olur 2.x kurarsam ne olur ? Ve yukarıda verilecek programların versiyonları ne olmalıdır ?
4. Cpanel denilen arayüzün trial (süreli yada kısıtlamalı) versiyonu yokmudur ? Deneyip test edebilirmiyiz ? |
1- Herhangi bir arayüze ihtiyaç duymadan SSH üzerinden işlemleri yapabilirsiniz. Yok benim bilgim SSH yetmez ben sürümleyip bırakacağım pencereden pencereye atlayacağım diyorsanız o zaman kurarsınız. Linux uzak masaüstü için Ders hazırlamıştım forumda bulabilirsiniz.
2-
HTTP Sunucusu
Veri tabanı Sunucu (Eğer kullanılacaksa)
Mail Sunucusu
FTP Sunucusu
DNS Sunucusu
temeller bunlardır. Bunları özelleştirebilirsiniz Örneğin HTTP için apache kurabilir, Veritabanı için Mysql kurabilirsiniz. Mail için cpanel Exim kullanır ftp için pro veya pure ftp dns içinde bind kurabilirsiniz
(Not: cPanel hepsini otomatik kurar)
3- Apache 2 kurun
4- cPanel için demo lisans alabilirsiniz. 15 günlük bunun için cpanel.net adresine gidin STORE bölümüne girip üye olun. Daha sonra sizin belirteceğiniz ip adresine lisans vereceklerdir...