Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 17.11.07, 04:15 AM
CanerGURCAY CanerGURCAY isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Atari

Tecrübe Puanı: 0
CanerGURCAY is on a distinguished road
HyperVM

Yaratılmış en baba vps programıdır. Bence rakibi yoktur.

Çalışma mantığı,

Master sunucu ve slave sunuculardan ibarettir. Master sunucu kurulumu yapar (kendisinede kurum olabiliyor). Önce openvz mi xen mi olucak ona karar verilir. ( onları aşada acıklıyorum) Listeden vpsin kurulacağı sunucu secilir ip atanır işletim sistemi seçinilir ( centos 5 kullanılıyorsa windowsta mevcuttur ) İşte vps hazır. Bunun dışında müşteriye vps paneli verilebilir.reboot-reinstall-backup ve benzeri işler yapılabilir müşteri tarafından. Kendi içerinde live destek bölümü var. Destek veren kimseler genelde orayı kullanmıyor fakat sistemin kendi billing eklentiside olduğu için toplu olarak sadece hypervm işletme için yeterli olabilir.

Aynı kulvardaki tek yazılım virtuozzodur bununda lisans ücretleri eşşek gibi olduğu için kimse yanaşmaz zaten stabil bir software değil pleski cıkaran anneden ne beklenir.

Püf noktası bilmiyen yapmasın müşteriler mağdur olur

OpenVZ=ortak bir havuz gibi düşünelim openvz ile kurduğunuz vpsler herşeyi ortak kullanır mesela apache bu sayade daha az sistem öğesi kullanırsınız. Ben hep openVZ kullanırım.
Xen= Diğerlerinden bağımsız olarak VPS yaratır. 512 RAM ile yarattıysanız, 512 ram kayıptır. ( openvzde kullanabileceği maximum değer bu olur 512 RAM hava olmaz )

En baba noktası bu programın cpu limitliyebilir.

Püf noktası 512 RAM ile vps satıyorsanız. VPS kurarken RAMI 256 verin brustable rami 512 verin. Hava olmasın ramcikler

Onun dışında lxadmin kontrol paneli ile aynı anneden cıkmıştır. bu lxadmin vpsler için yazılırmış en kral hosting controllerdır. Genel yapısı ile pleske benzer ama sadece sistemden 16MB ram alır buda pleskle onu ayrıran en baba özellikler öte yandan plesk gibi sizi üzmez.

İşte size bol bol imla hatalı kısaca hypervm