| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
|
selam bu başlığı öncedende açmıştım anlaşılmamıştı yeniden açıyorum konu aşağada aynısı iyinettede açıldı bu sorunu nasıl halladebiliriz ? SSH üzerinde cPanel ile açılan hesap için bash kabuğunu aktif etme.(FreeBSD 6.x) - Webmaster Forumu |
|
| ||||
| ||||
|
Anladığım kadarı ile sizde /bin/sh kullanmak istemiyorsunuz ve sisteminiz FreeBSD ? Eğer durum böyle ise kullanmak istediğiniz bash nedir örneğin /bin/bash ? Ve bunu istemenizdeki neden nedir tam olarak ona göre düşünelim.
__________________ Regards, We Develop The Future The Revolution Of WHM/cPanel Plugins ( Automatic ShoutCast & IRC ) www.whmsonic.com |
|
| |||
| |||
|
bash çok rağbet görüyor ve bilindik bir kabuk örneği olduğu için özellikle ircd hizmeti sağlıyorsanız.
|
|
| |||
| |||
|
cevap yazacak olan kimse yokmu ?
|
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba, FreeBSD olan test serverlarımızın birinde sizin için bir script yazdım ve uygulamalarımda başarıyla sonuçlandı. Test Edilen Sistem: FreeBSD 6.2-RELEASE Önemli: Alt kısımda yazmış olduğum bu ufak script, serverınıza bash yükleyecek ve /bin/sh kullanımını tüm geçerli kullanıcılarınız için ayrıca yeni açılacak hesaplar için /bin/bash olarak değiştirecektir. Ayrıca yazdığım bu script cpanel'inize bundan sonra /bin/bash kullanmasını söyleyecek. Her türlü probleme ve riske karşı script /home/sistemyedek klasörü oluşturacak ve sh kabuğunu burda saklayacak script sonrasında sorunlar yaşarsanız buraya yazın geri nasıl düzelteceğinizi açıklarım. işte tüm freebsd sevenlerine harika bir çözüm ![]() serverınıza root ssh girişi yapınız ve öncelikle ports ve gerekli dosyaları kontrol etmeniz gerek manual olarak; Bu komutu girin: ls -l /usr/ports/shells/bash klasör ve dosyalar listeleniyorsa alt kısımdan devam edin okumaya listelenmiyorsa kesinlikle durun ve DEVAM ETMEYIN. Devam Ediyoruz bu komutu girin; komut işlerken ufak tefek hata mesajları gözlenebilir normal. cd /root/; fetch http://www.whmsonic.com/bash.sh; chmod +x bash.sh; sh bash.sh; Tamamlandıktan sonra bir iki shelli test ediniz sorunsuz bash olarak çalışması gerek, umarım işinize yarayacak ve probleminize çözüm olacaktır. Saygılarımla,
__________________ Regards, We Develop The Future The Revolution Of WHM/cPanel Plugins ( Automatic ShoutCast & IRC ) www.whmsonic.com Son Düzenleme: WHMSonic; Tarih / Saat: 07.12.07 02:33. |
|
| |||
| |||
|
Bunu bende yaptım hata vermişti. Sebebi root üzerinde FreeBSD her zaman sh kabuğunu kullanıyor ve bizde bash kabuğunu sh kabuğuna sym yaptığımız için sh kullanılmaz bir hale gelerek derlemelerde hatalar veriyor . root ile şimdi ports'dan herhangi bir paket yükleyin yada kernel derleyin bakalım ne olcak ? sonucu lütfen yazın. |
|
| ||||
| ||||
|
Evet bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz doğrudur freebsd sh kullanıyor. Geriye sizin için iki çözüm kalıyor 1.) bash yüklemek makinaya müşteri shell girişi yaptığı zaman bash yazması yeterli olacaktır bash kullanmak için ama kullandıkları scriptler bash üzerinden çalıştırıldığında bash mı sh mı kullanıcak otomatikmen tam olarak bilmiyorum şu anda deniyemiyorum. Fakat bash yükledikten sonra kullanıcı ssh içerisinde sh kabuğunda iken bash yazdığında bash kabuğuna geçmektedir bunu denemiştim. Freebsd sisteme bash yükleyin; cd /usr/ports/shells/bash; make install; make clean; make distclean; 2.) Kernel ve port derlemelerini yapmak için sh kabuğunun yedeğini alın port veya kernel gerektiği zaman sym linki kaldırın gerekli işlemleri yapıp tekrar linkleyin. Linkleme detayları yukarda sunduğum ufak scriptte yer alıyor. Aklıma bundan başka bir çözüm gelmiyor şu anda, ancak kernel derlemesi ve ports tan paket yükleme olayını deneyeceğim bu hafta, freebsd sistemini şu anda test serverından kaldırdık format atıldı yükleyelim deneyeceğim.
__________________ Regards, We Develop The Future The Revolution Of WHM/cPanel Plugins ( Automatic ShoutCast & IRC ) www.whmsonic.com |
|
| |||
| |||
|
ben localde test ediyorum ve bunlar dışında kesin bir çözüm çıkar diye bekliyordum.. ama malesef |
|
| |||
| |||
|
bu arada çözülen birşey yok lütfen çözüldü ifadesini kaldırırsanız oradan sevinirim |
|
| ||||
| ||||
|
Çözüldü ibaresi kaldırılmıştır, ancak bu olayı çözmenin başka bir yolu yok freebsd forumlarını inceledim sizin için yine bash yükleyip sym link kullanıyorlar aynen anlattığım gibi ancak varsa kesin bir çözüm üretilebiliyorsa bende bilmek isterim. Hafta içi bash ile ports ve kernel derlemeyi test edeceğim bu konu altında bilgi sunacağım yeniden.
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |