Tekil Mesaj gösterimi
  #10 (permalink)  
Alt 13.12.07, 09:50 PM
haritSu haritSu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Media Servers Projector

Tecrübe Puanı: 1011
haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
haritSu - MSN üzeri Mesaj gönder haritSu - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Plesk her iki işletim sisteminde de çalışırken çok fazla işlemci gücüne ihtiyaç duyar.
Özellikle windows işletim sistemi üzerinde yaptığı tüm işlemleri CMD.exe ile yapar. Dolayısıyla yaptığı tüm işlemler windows üzerinde tek bir işlem olarak görünür. Bu anlamda plesk her iki işletim sisteminde de performansı düşürür.

Ancak şu da bir gerçektir ki; windows işletim sistemi üzerinde plesk haricinde ÜCRETLİ OLDUĞU HALDE SAĞLAM panel yoktur.
Linux üzerinde de her türlü ekleme / çıkartma / güncellemeye sahip cPanel zaten bize fazlasıyla yetiyor. Linux üzerinde Plesk kullanmak biraz daha acemicedir Çünkü ROOT yetkisiyle girdiğiniz yönetici panelinde bile resolver ve server saati haricinde çok fazla ayarı değiştirme lüksüne sahip değilsinizdir.

Ancak cPanel tam olarak değiştirilebilir, güncellenebilir ve birçok ayarı SSH ekranına girmeden değiştirebilirsiniz. ve plesk'e göre çok daha performans alabilirsiniz