Tekil Mesaj gösterimi
  #7 (permalink)  
Alt 14.12.07, 02:30 AM
WHMSonic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
WHMSonic WHMSonic isimli Üye şimdilik offline konumundadır
WHM Developer

Tecrübe Puanı: 31
WHMSonic has a reputation beyond reputeWHMSonic has a reputation beyond reputeWHMSonic has a reputation beyond reputeWHMSonic has a reputation beyond reputeWHMSonic has a reputation beyond reputeWHMSonic has a reputation beyond reputeWHMSonic has a reputation beyond reputeWHMSonic has a reputation beyond reputeWHMSonic has a reputation beyond reputeWHMSonic has a reputation beyond reputeWHMSonic has a reputation beyond repute
Evet bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz doğrudur freebsd sh kullanıyor. Geriye sizin için iki
çözüm kalıyor

1.) bash yüklemek makinaya müşteri shell girişi yaptığı zaman bash yazması yeterli olacaktır bash kullanmak için ama kullandıkları scriptler bash üzerinden çalıştırıldığında bash mı sh mı kullanıcak otomatikmen tam olarak bilmiyorum şu anda deniyemiyorum. Fakat bash yükledikten sonra kullanıcı ssh içerisinde sh kabuğunda iken bash yazdığında bash kabuğuna geçmektedir bunu denemiştim.

Freebsd sisteme bash yükleyin;
cd /usr/ports/shells/bash;
make install;
make clean;
make distclean;

2.) Kernel ve port derlemelerini yapmak için sh kabuğunun yedeğini alın port veya kernel gerektiği zaman sym linki kaldırın gerekli işlemleri yapıp tekrar linkleyin. Linkleme detayları yukarda sunduğum ufak scriptte yer alıyor.

Aklıma bundan başka bir çözüm gelmiyor şu anda, ancak kernel derlemesi ve ports tan paket yükleme olayını deneyeceğim bu hafta, freebsd sistemini şu anda test serverından kaldırdık format atıldı yükleyelim deneyeceğim.
www.whmsonic.com