| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| Dns Sorunu
Arkadaşlar son zamanlarda mail problemi yüzünden 2-3 sunucu değiştirdim dolayısı ile dns leri değiştirmek gerekti mesela abd den birtane sunucum var çok yavaş olduğu için Tr den aldım dns leri yonlendirdim dosyaları taşıdım mail sorunu var die yine tr den bi arkadaşın sunucusuna geçtim bir süreliğine tabi yine dns leri değiştirdim. Ama orda da pek durmak istemedim Tr deki sunucumun mail ayarları kayıtları yapıldı şuan beklemedeyim ama sinirimi bozan bi olay var... Şuan Tr de olan sitelerimden bir kaçına ping attığım zaman bazen abd deki sunucunun ipini, bazen Tr deki sunucunun ipini bazende arkadaşın sunucusunun ipini gösteriyor dolayısı ile her sunucu aynı dosyalar olduğu için siteler aktif fakat kendi sunucusu yani TR deki sunucuya gelince vri kaybı oluyor... Bu olaydan nasıl kurtulurum |
|
| ||||
| ||||
|
iki taraftanda whm den grecen edit dns zone tıklayacan sitelere yeni sunucu ip adresine yönlendirecen. ne bilim öyle bişey işte
|
|
| |||
| |||
|
sıfırdan ns yaratıp bu ns leride yeni sunucunun ipini versem ne kadar sağlıklı olur ? yaptım oldu fakat aynı sorunu yaşarmıyım |
|
| ||||
| ||||
|
dediğin yöntemlede olur. ama tüm domainlerin ns lerini ayarlamak zaman alacak. dns zone whm de önünde nede olsa tıkla hepsini düzenle tek seferde 5 dakikanı almaz. yeni nama server uzun iş
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |