30.12.07, 07:46 PM
|
 | Sevgi güçtür. | | Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: Outta nation Yaş: 26
Tecrübe Puanı: 100000 | |
Alıntı: usekes´isimli üyeden Alıntı
Ilk sorum,
sunucuda olmayan bir mail adresine biri mail gonderdigi zaman server otomatik olarak, bu email adresi bulunamadi tarzi hata maili geri yolluyor. Klasik spam yontemi, gecersiz email adresine email geldiginde gonderene hata maili yollamak yerine hata maili yollamadan emaili silme sansi varmi?
Kisaca biri olmayan bir adrese email atarsa maili ulasmayacak fakat maili gonderene de hatali adres diye mail gitmeyecek.
Ikincisi, mail ile ilgili birtakim islemler yapiyordum, sans eseri, ip adresiniz email konusunda blacklist limi kontrol edin tarzi bir site buldum.
Siteye ip adresimi yazip ara dedigimde bazi sonuclar buldu.
Mesela bir sitede, asagidaki ip adresleri wordpress e spam comment yolluyor ondan ben banladim siz de banlayin tarzi bir sayfa vardi ve o sayfada serverimin ana ip si vardi. Bu tur seyleri dikkate almak gerekirmi yada asil onemli olan blacklist ler hangileri? Eger onemliyse serverimdaki tum sitelerin ipsini degistirmemin bir faydasi olurmu? Elimde 2 tane extra ip var. | DNS tools, reports and Hosting tests, advanced network and domain name tools. dan blacklist taraması yapabilirsiniz.
diğer sorunuzun yanıtı ise Tweak settings kısmında Mail başlığı altındaki bu seçeneği fail olarak işaretlemelisiniz. Alıntı:
Default catch-all/default address behavior for new accounts. fail is usually the best choice if you are getting mail attacks.
localuser blackhole fail
|
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir.
Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle..
Sevgiler..
The Platform. |