Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)  
Alt 06.01.08, 02:57 AM
nahitakyel nahitakyel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Atari

Tecrübe Puanı: 0
nahitakyel is on a distinguished road
merhaba yeni konuaçmayı bilmediğimden buraya yazıyorum en fazla 1000 bayiye hizmet etmek için gerekli yazılım donanım kurrulum nelerdir?
sıfırdan sunucu toplayacam yada hazır alacam ama
gerekli tüm donanım raid raid alacam gerekli raid düzenlemeleri neler 0+1 yada 5 yada raid 10 işlemci olarak amd nin opturonlarını bulamıyorum bir romanyada gördüm uygun fiyatlı sanırım 500 kusur dolardı intel işlemcisi olarak xeon 5400 yada 54xx sewrisinden bir işlemci alacam 4 tane sata 2 yada scsı yada sas almayı düşünüyorum
merak ettiklerim ise 2 dual 1gb lik ethernekleri aynı anda kullana bilirmiyim
sunucu arızazını kaldıracak durumda değilim o yüzden işlemciyi 2 tane almayı düşünüyorum anakartıda ve donanımsal raid ide ve ram de 2 tane olacak ve güç kaynagıda 2 adet olacak
güvenlik üstdüzeyde olmalı swic olarakta yönetilebilir swiç almayı düşünüyorum
4 porttan fazlası gerekmiyor "myworld" ta turkcell 100 mbit bağlantı veriyormuş alma hızı ve verme hızı aynı olan ama şimdilik 20 mbit lik bağlantısı varmı ağaoğlu myworld da oturan varmı yada oraya turkcell adsl merkeziyle konuşan varmı fiziksel bağlantı nasıl yapılıyor diye fiyatlar cazip geldi de tlekomdan düşündük fibir ama 14 milyar sadece 5 mbit bu çok ucuz sizce avan tajı ve dezavantajı ne olur