Tekil Mesaj gösterimi
  #22 (permalink)  
Alt 17.01.08, 03:26 AM
Tahsin ALTAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tahsin ALTAY Tahsin ALTAY isimli Üye şimdilik offline konumundadır
SysAdmin

Tecrübe Puanı: 43
Tahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond repute
Onu crona eklemek kolay da bu kadar yazmak iş görmez bunu geliştirmek lazım. Var olanların üzerine yazar mı direk onu denemedim ben sinan sen denedin mi veya birisi denesin yazsın. Ben bu kodu geliştiriyorum bu sıralar ama vakit önemli amacım günlük ve haftalık olarak iki defa aldırmak bu kod ile + yedekleme başlamadan önce var olan klasöre farklı isim vermek(sistemi o anda kasmasın diye) daha sonra gün içerisinde ikinci bir cron ile ismini değiştirince fazlalık durumuna düşen yedekleri silmek. Eğer yedeklemeyi başlattığımızda otomatik olarak var olanların üzerine yazıyorsa zaten sorun yok ama bu sıralar aşırı yoğunum test etmek için vaktim olmadı...

Alıntı:
İstediğiniz Ayarlama:
sırayla aşağıdaki işlemleri yapın...
1- nano /usr/bin/yedekal
2- Açılan ekrana bir alt satırdaki kodları yazın
Alıntı:
#/usr/bin/!
for i in $(ls /var/cpanel/users); do /scripts/pkgacct $i /yedek;done
3- Ctrl + X ile çıkış talebinde bulunun sonra Y ile bunu onaylayın.
4- chmod 755 /usr/bin/yedekal
5- nano /etc/crontab
6- en alt satıra inin ve cron kaydını ekleyin. Hangi saat ve zamanlarda alacak siz karar verin ve ayarlayın ona göre cron satırını. Cron ile ilgili forumda yazı da var WHMDestek yazmıştı sanırım.

Güle güle kullanın....