Alıntı:
ekimonline´isimli üyeden Alıntı
Öncelikle konuyu inşallah doğru yere açmışımdır. Bizim kullandığımız sunucuların hepsi windows şu anda 2 tane linux sunucu kurdum fedora4 kurulu. Plesk in linux demo versiyonunu yükledim site sorunsuz çalıştı fakat biz windowsda pleskten bıktığımız için başka bir panel almak istiyoruz. Bu konu hakkında birkaç sorum olacak
1. Whm cpanel aynımı değilse farkları neler.
2. Plesteki gibi sınırsız lisans olayı varmı varsa eğer birden fazla sunucuda kullanabiliyormuyum.
3. Lisans ücreti ne kadar yıllık falan istemiyorum alınca komple benim olacak plesk plus gibi.
Şimdilik aklıma başka soru gelmiyor eğer başka bilmem gereken şeyler varsa sizler yazıp bana yardımcı olursanız sevinirim.
Birde lisansı almaya karar verirsem direk sitesinden mi alayım yoksa teknik destek açısından Türkiye'de bir yetkili satıcı varmı ?
Şimdiden Teşekkürler |
1. Whm cpanel aynımı değilse farkları neler.
WHM , sunucu yöneticisinin ve bayilerin kullanım izni olduğu hesapları ve sunucuyu kontrol edebileceğiniz cPanel ile entegre çalışan bir paneldir.
cPanel ise son kullanıcıya site hesabını kontrol etmesi için verilen kontrol panelidir.
İkisi de kardeştir.Lisans aldığınız zaman ikisini de almış oluyorsunuz.
WHM siz cPanel,cPanelsiz WHM olmaz.
2. Plesteki gibi sınırsız lisans olayı varmı varsa eğer birden fazla sunucuda kullanabiliyormuyum.
cPanel lisansınız sınırsız domaindir.Her cPanel sunucuya ip bazlı lisanslanır.Bu nedenle bir lisans bir sunucuda kullanılabilir.
3. Lisans ücreti ne kadar yıllık falan istemiyorum alınca komple benim olacak plesk plus gibi.
Uzun süreli kullanımlar için(3 yıl ve daha fazla)lisansı ömürboyu şeklinde satın almak mantıklıdır.
cPanel.net den direk 1499 dolara alabilir veya buycpanel.com dan 1200 küsur dolara alabilirsiniz.
Lisansınızla destek hizmeti de alırsınız ama buycpanel den alsanızda onlar sizi cpanele yönlendirebilirler.Ki cPanel lisansı olan herkese destek veriyor.Lakin ticket yanıtlama süreleri 1 günü bulmakta hatta bazen geçmektedir.
Bu yüzden lisansı alırım sunucumda ne olursa olsun hemen gelir bakarlar düşüncesine kapılmayın.Sunucu yöneticisi siz olduğunuz için siz ilgilenirsiniz.
cPanel plesk gibi değildir.Plesk panel sürekli bozulur.Bu yüzden swsoft desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz lakin cPanel oldukça stabil bir panel olduğu için panel ile ilgili herhangi bir sorun yaşamazsınız.