| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
|
Öncelikle konuyu inşallah doğru yere açmışımdır. Bizim kullandığımız sunucuların hepsi windows şu anda 2 tane linux sunucu kurdum fedora4 kurulu. Plesk in linux demo versiyonunu yükledim site sorunsuz çalıştı fakat biz windowsda pleskten bıktığımız için başka bir panel almak istiyoruz. Bu konu hakkında birkaç sorum olacak 1. Whm cpanel aynımı değilse farkları neler. 2. Plesteki gibi sınırsız lisans olayı varmı varsa eğer birden fazla sunucuda kullanabiliyormuyum. 3. Lisans ücreti ne kadar yıllık falan istemiyorum alınca komple benim olacak plesk plus gibi. Şimdilik aklıma başka soru gelmiyor eğer başka bilmem gereken şeyler varsa sizler yazıp bana yardımcı olursanız sevinirim. Birde lisansı almaya karar verirsem direk sitesinden mi alayım yoksa teknik destek açısından Türkiye'de bir yetkili satıcı varmı ? Şimdiden Teşekkürler |
|
| ||||
| ||||
|
1.WHM : Sunucu sahibi ve reseller müşterilerine ait hesap açma vs. gibi işlemleri yapabileceginiz kontrol paneli.cPanel : Hosting müşterilerinize database,subdomain vs. oluşturmaları için vereceginiz panel.Whm ve cPanel birlikte kiralanır ve bagımlı olarak çalışır.2.cPanel'de site barındırma sınırı yoktur.Lisansı aldıgınız sunucu üzerinden dilediğiniz kadar hesap açabilirsiniz.3.Ömür boyu kullanım için lisans satışı varmı bilmiyorum fakat 2 yıllık lisans ücreti 750$ üzerinde.Lisansı sitemizde bulunan sinangunay nickli arkadaş ile görüşerek temin edebilirsiniz.
|
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
1. Whm cpanel aynımı değilse farkları neler. WHM , sunucu yöneticisinin ve bayilerin kullanım izni olduğu hesapları ve sunucuyu kontrol edebileceğiniz cPanel ile entegre çalışan bir paneldir. cPanel ise son kullanıcıya site hesabını kontrol etmesi için verilen kontrol panelidir. İkisi de kardeştir.Lisans aldığınız zaman ikisini de almış oluyorsunuz. WHM siz cPanel,cPanelsiz WHM olmaz. 2. Plesteki gibi sınırsız lisans olayı varmı varsa eğer birden fazla sunucuda kullanabiliyormuyum. cPanel lisansınız sınırsız domaindir.Her cPanel sunucuya ip bazlı lisanslanır.Bu nedenle bir lisans bir sunucuda kullanılabilir. 3. Lisans ücreti ne kadar yıllık falan istemiyorum alınca komple benim olacak plesk plus gibi. Uzun süreli kullanımlar için(3 yıl ve daha fazla)lisansı ömürboyu şeklinde satın almak mantıklıdır. cPanel.net den direk 1499 dolara alabilir veya buycpanel.com dan 1200 küsur dolara alabilirsiniz. Lisansınızla destek hizmeti de alırsınız ama buycpanel den alsanızda onlar sizi cpanele yönlendirebilirler.Ki cPanel lisansı olan herkese destek veriyor.Lakin ticket yanıtlama süreleri 1 günü bulmakta hatta bazen geçmektedir. Bu yüzden lisansı alırım sunucumda ne olursa olsun hemen gelir bakarlar düşüncesine kapılmayın.Sunucu yöneticisi siz olduğunuz için siz ilgilenirsiniz. cPanel plesk gibi değildir.Plesk panel sürekli bozulur.Bu yüzden swsoft desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz lakin cPanel oldukça stabil bir panel olduğu için panel ile ilgili herhangi bir sorun yaşamazsınız.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| ||||
| ||||
|
veya istediğiniz lisansı "ücretsiz kurulum" fırsatıyla beraber imzamdaki linkte bulabilirsiniz..
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
cpanel 1499 dolara satarken diğeri neden 1200 dolara satıyor. sinangunay lisansı sizden alırsak bize fatura kesebiliyormusunuz artı olarak cpanelden lisasın alındığına dair herhangi bir kullanıcı bilgisi verilecekmi. Yanlış anlamayın bunu sormamın sebebi bu işe ilk girerken plesk plus lisansını sunucumuzu bulundurduğumuz datacenterdan aldık halen faliyette ve baya büyük bir şirketten neyse adamlar bize sanırım kaçak kurmuşlar 1200 dolar para ödedik kendilerine sunucularımızın hepsini kendi kurudğumuz sistem odamıza taşıdıktan sonra plesk lisansları iptal oldu lisasn istedik baya sorun oldu elimizde fatura vardı asıl şirket sahibimiz avukat dava açtık ve lisansı aldık. Bu yüzden bir güvence istiyorum. Fiyat olarakda bize ömür boyu fiyatlarınızı verirseniz sevinirim. |
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba, Şu an için ömürboyu satışım bulunmamakla beraber, tavsiyede etmiyorum. Ömürboyu aldığınız lisans ile sadece 1 yıl upgrade etme şansınız var. Daha sonra paneli güncelleyemiyorsunuz, destek alamıyorsunuz vb.. Ayrıca şu an bilinen cpanel crackleme yöntemi bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra warez sitelerinde gördüğünüz cpanel-pro-null.zip çalışmamaktadır :-) Fatura konusuna gelince, size fatura kesemem şu an için firma sahibi değilim. İyi çalışmalar.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
Ben buycpanel.com adresinden lisansı aldım. Şu anda ne yapmam lazım direk onlarmı kuracaklar benmi kuracağım kurar kurmaz lisanslı hale gelecekmi yani nasıl oluyor bu lisans işi şimdi ? Kredi kartı ile aldım
|
|
| |||
| |||
|
Birde şu mail gelmiş sanırım hostname yanlış yazılmışsa lisansınız çalışmayabilir demiş ve denemek için şu komutu kullanın demiş 'hostname hostname.domain.com' ben windows makinadan nasıl ssh ile bağlanabilirim ya bu ssh ile bir sürü komut var ama nasıl sunucuya bağlanılacağını kimse yazmamış nasıl deneyebilirim doğru olup olmadığını bu hostname linuxu kurarken girdiğim hostname değilmi ? --------------------- Make sure a valid hostname is setup on your system: If a valid hostname is not setup on your server, your CPanel license may not work. To add a valid hostname to your server type the command 'hostname hostname.domain.com' at your SSH shell prompt. Please note that hostname.domain.com is the hostname that should be given to you by your web hosting provider. Please contact your web host provider to obtain your proper hostname. |
|
| ||||
| ||||
|
Evet kurar kurmaz lisanslı hale gelecek kendilerine danışırsanız daha sağlıklı olur ama ücretsiz kurulum yaptıklarını sanıyorum. Hostname konusundaki mail içinde, sunucunuzun hostname'ini söylerseniz yardımcı olabiliriz.
|
| |||
| |||
|
ücretsiz kurulum yapıyorlarmış bilgileri verdim ama 24 saat bekleyin diye mail geldi halen bir ses seda yok makineye linux kurarken hostname yazan yere lin.ekimonline.com yazmıştım cpanel siparişi verirkende hostname yazan yere bunu yazdım sanırım yanlış oldu
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |