| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| database hatası
mysqlda post tablosunda böyle bir hata alıyorum ye post tablsounun yanında kullanımda yazıyor sürekli phpmyadminden tablo boyutu çok büyük olduğu için onaramıyorum ilerledikçe sayfa görüntülenemiyor başka bir yolunu bilen varmı acaba Hata SQL sorgusu: SHOW INDEX FROM `post` ; MySQL çıktısı: #1195 - Table 'post' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed |
|
| ||||
| ||||
| myisamchk -r /var/lib/mysql/veritabanı adı/*.MYI |
|
| |||
| |||
| sql oldukça büyük yalnız ssh de buna benzer bi komut denedim yaklaşık 24-25 saatte hiç bir sonuç alamadım acaba bi yerdemi yanlış yapıoyrum
|
|
| ||||
| ||||
|
buna benzer komutta nasıl oluyor ? sen benim dediğim komuta sadece veri tabanının ismini yazarak uygulayacaksın. isterse 5 gb lik db dosyası olsun. bu komutla her hangi bir bekleme donma olmaz. sonuç başarılı olur. ama sen komutu denemeye üşeniyorsun galiba. |
|
| |||
| |||
|
komutu denemeye neden üşeneyim Bu verdiğin komutta ortalama 1.5-2 gb olan bir db nekadar sürede onarılır birde komutta * olan yere herhangi bişey yazacakmıyız yoksa sadece db adını yazmamız yeterlimi |
|
| ||||
| ||||
|
myisamchk -r /var/lib/mysql/ornekdb/ornekdb_post.MYI şeklinde olacak
|
|
| |||
| |||
|
süre hakkına bir bilgi verebilirmisiniz nekadar sürer tahminen 1,5gb fln db
|
|
| |||
| |||
|
myisamchk: Disk is full writing '/tmp/STnr3g8O' (Errcode: 28). Waiting for someo ne to free space... Retry in 60 secs böyle bir hata verdi işlem sonucunda bu durumda ne yapmam gerekiyo |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
- Fixing index 1 - Fixing index 2 - Fixing index 3 - Fixing index 4 - Fixing index 5 myisamchk: Disk is full writing '/tmp/ST7peRqh' (Errcode: 28). Waiting for someone to free space... Retry in 60 secs ancak server benım ve tmp klasoru boş,nedne full dedığını bır turlu anlayamıyorum phpmyadmınden baktığımda post tablosunun yanında Kullanımda yazıyor ve hiç bir şekilde bu durmuyor nedense |
|
| ||||
| ||||
|
tmp dizininizin boyutu ne kadar? Bana kalırsa bu komutu yazdığınız an tmp dizininizi kullanarak işlem yapmaya başlıyor ve dolduğu içinde duruyor ama tabii sadece bir öngörü..
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |