| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| VPS aldım, bir kac sorum var
Merhaba, modvps'ten şu özellikler
1) Bu vps bu kadar hiti kaldırır mı ? 2) Sitelerden 1 tanesi vbulletin, diğerleri wordpress ve normal html sayfalar.. ziyaretçi sayısının mı yoksa sitenin kullandığı sistemin mi etkisi daha çok ? vbulletin sayfanın tekili 1500 ortalama.. diger 3 hit alan site wordpress.. 3) benim yaptığım Hit & PageRank Arttırma - sohbet chat siteleri - HitAlVer.com çok ram kullanıyor gözüküyor..neden olabilir ? 4) Server Load genelde 4 civarı, bugün bi ara 10 oldu.. bu server load'ın fazlası ne yapar ? sanırım veritabanlarına ulaşamıyoruz yüksek olunca ? bu durumda da siteler açılmıyor.. başka etkisi var mı ? max. kaç olmalı ? 5) cpu/mysql/ram kullanımı istatistiğim var şöyle; bu nasıldır ? nasıl yorumlanmalı ? bu işlemci kullanımı site için çok mu ? nefisyemnefisyemektarifleri.com4.511.880.4 Top Process%CPU 21.0/usr/bin/php Top Process%CPU 18.0[php] Top Process%CPU 13.0/usr/bin/php mysql 2.606.510.0 Top Process%CPU 2.6/usr/sbin/mysqld --basedir/ --datadir/var/lib/mysql --usermysql --pid-file/var/lib/mysql/vps.nxsn.com.pid --skip-external-locking egemoodegemoodle.com2.050.290.3 Top Process%CPU 10.0php -q cron.php 6) işlemci kullanımını azaltmak için neler yapılmalı? hem server için hem site için ? cevaplar için şimdiden teşekkürler.. |
|
| |||
| |||
|
server load %17lere çıktı |
|
| ||||
| ||||
| VPS'in o siteleri kaldırması sitelerin kullandıkları scriptlere göre değişir. Örnek olarak çok ram kullanıyor dediğiniz site başka sitelerde iframe olarak görünüyor muhtemelen o yüzden çok kaynak kullanıyordur veya kodlamalarında bir hata vardır. İşlemci kullanımını azaltmak için sunucunuzda sıkı bir optimizasyon işlemi yapabilirsiniz |
|
| |||
| |||
|
evet ram kullanan sitedeki bir resmi bir çok site kullanıyor.. o yüzden olduğunu sonradan farkettim işlemci kullanımı bugün %20lere çıktı ama en sonunda normale yani 2-3lere düştü. yükselmesinin sebebi vbulletin'in eklentisinin forumda aktif olmayan kullanıcılara mail atmaya çalışması.. üye sayısı da çok olunca çok mail atmaya çalıştı o yüzden işlemci kullanımı iyice arttı.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |