| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
|
öncelikle ilk mesajım oldugu için yanlış yere açmışsam kusura bakmayın ismim umut sitenizi yararlı buldugum ve beğendigim için sizden destek talebinde bulunmaya karar verdim... uzun zamandır web siteler kurup kullandım ve şimdiye kadar hep mağdur duruma düştüm (hosting maduriyeti) lafımı fazla uzatmadan yardım istedigim konuya gireyim PENTIUM D 2.8 GHz 160 Gb hdd 4 gb ram SATA Contoller 10 / 100 / 1000 TX 6 X USB ports (2 Harici, 2 ön, 2 arka) 4 PCI (64 Bit / 333 MHz) (3 Boş) Tower 5U 8 GB 1.2 TB 800 MHz 4 HotSwap 2x2MB DDR2 667 Mhz yukarıdaki özelliklerde bir pc topladım kendime (vatancomputer'de sunucular kısmındaki özellikleri kendi imkanlarımla 2,5 ayda oluşturrdum) bellirtigim gibi sürekli yanlış kişilerle çalışmamdan dolayı ağzım baya bir yandı kendi radyo kanalimı kendi serverimde barındırmak istiyorum google amcadan araştırdıgım kadarıyla piyasada bu sistemi kurabilmem için gereken bağzı dosyaları buldum. içerik bakımından kendi tercihim xammp oldu fakat kurulumu ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olamadım hiç bir açıklamada net değildi ya yarım anlatılmış ya da çok fazla profesionel sizden tek ricam sadece kendi radyomu barındıracak koşullara sahip küçük eğlence alanımı kendi serverimde barındırmak kurulum ve birazda kullanımı hakkında bilgi verirseniz (amatör düzeyde olması beni çok memnun eder) umarım çok karışık olmamıştır anlatımım yaklaşık 3 gündür xammp yüzünden uykusuzum şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim |
|
| ||||
| ||||
|
Bu sunucuda linux mu kullanacaksınız windows mu ona göre tavsiyelerde bulunalım. Birde tam olarak sunucuda ne yayını yapacaksınız onu söyleyin tam net bilgi verelim.
__________________ Kişisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabı : www.pusula.com/joomla.html |
|
| |||
| |||
|
linux kullanmak istiyorum php iyi kullanabilmek için sunucuda kendime ait php tasarımlı radyo kanalımı kullanacagım birde php tabanlı mini forum ( istek alanı görüş öneliler tarzında)
|
|
| ||||
| ||||
|
linux kuracaksanız, centOS 4.6 indirip kurun. Kurulumu yaparken şuna karar verin ben herhangi bir kontrol paneli kullanacak mıyım? cevabınıza göre yola devam edeceksiniz, cevap evet ise; 1- cPanel kullanacağım : Sunucunuzu kurarken custom(özel) seçeneğini seçip kurun ve paket seçimine gelince minimal seçin(yani hiç birşey kurmasın sisteme). sebebi cPanel sizin için gerekli olan herşeyi kurar. 2- Webmin kullanacağım: sistemi kurarken yine minimal kurun. sunucu kurulduktan sonra webmin kurun ve servisleri gördüğünüz ekrana gelin orada hangi sistemleri kullanacaksanız kurulumu için size yardımcı olacak linkler var(kurulumu tıklayınca yapıyor) 3- Plesk kullanacağım: benim bilgim yok bilen arkadaşlar yazarsa iyi olur. Panel Kullanmayacağım derseniz sistemi kurarken yine custom seçin fakat ihtiyacınız olan paketleri kurulumda seçin örneğin: apache , mysql , bind vb...
__________________ Kişisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabı : www.pusula.com/joomla.html |
|
| |||
| |||
|
hocam açıklamalarınız için teşekkür ederim inanın çok makbule geçti centOS 4.6 ücretli mi acaba bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim resmi sitesinden indirilecek bir yer bulamadım şimdidenn teşekkürler
Son Düzenleme: 7online24; Tarih / Saat: 02.02.08 21:42. |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
__________________ RAMBilişim İnternet Hizmetleri - YS-839 |
|
| ||||
| ||||
|
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
|
|
| ||||
| ||||
|
| |||
| |||
acemilik işte açıklamalardan dolayı teşekkür ederim birde merak ettigim bir konu daha var abilerim centos kurduktan okudugum bir kaç makale sonrasında cpanel kurulumu ya da plesk kurulumu gerekiyor sanırım ikiside ücretli oldugu için ben bunları kurmadan database alıp sitemi yayınlayabilirmiyim
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |