| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| server ayarları
25-30klık tekil hite sahip wordpress üzerine kurulu sitem var.. akşam 9-12 arası load avarega 70 e kadar fırlıyor.mysqla restart atınca toparlıyor yarım saat geçmeden yine kapanıyor..puttyle baglanırken bile zorlanıyorum bu durumda..bandwithd %70 i resimlerden gidiyor.. makinanın özellikleri ; OS: CentOS 5.xHardware: Intel Core 2 Duo 2.66/1024MB/250GB 1.sorum böle bi makinanın 70binlık tekil hiti kadar karşılaması gerekmezmi ? 2.1gblık ram eklettirdim.. daha başka bişe yapmalımıyım ? 3.Zend Optimizer,apf,sim v.s. gibi programlar kurmalımıyım ? (bu programlara gerek yok my.cnf v.s. gibi küçük ayarlar dahamı uygun olur.. ) 4.tekil hit 100k lık siteyi karşılamak için 1-2 makina dahamı almalıyım.. 5.resimlerin boyutlarıyla oynasam çok fark olurmu gerek yokmu..? |
|
| |||
| |||
|
1 gblık ram taktırdım şimdilik load avarage 5in üstüne çıkmadı.. %80i bile gormuştum.. my.cnf ayarı kaldı halen ugraşmaktayım..
|
|
| ||||
| ||||
|
Adım adım cevap vereyim, 1) optimize olmayan bir 5558555 işlemcili sunucuda olsa 100K zor.. 2) extra ram her zaman işine yaramıştır Linux sistemlerin doğru adım atmışsınız. 3) apf, csf tarzı programlar sunucundaki performansı yakından etkilemeyecektir. Optimizer veya Cacher kurarsan (xCache, Zend vb) elbette yardımcı olacaktır. 4) Bu sunucuya 4GB ram ve sağlam bir optimize ile 100K kaldırtabilirsin 5) resimlerin boyutuyla oynarsan sadece kullanacağın band limiti değişir..
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
tuning-primer.sh mysql tuning programındaki sonuç bu my.cnf u nasıl düzenliyebilirim. Alıntı:
|
|
| ||||
| ||||
|
Warning: Server has not been running for at least 48hrs. 2 gün sonra çıktıyı yeniden yapıştır |
|
| |||
| |||
|
3 gblık ram var şuan ona göre my.cnf ayarı solermisiniz.. Alıntı:
|
|
| ||||
| ||||
| ELS - Easy Linux Security script - Server Optimizasyon ve Güvenlik Els ile bir tane örnek oluşturun daha sonra içeriğini üstte verdiğiniz iletilere göre düzenleyin.
__________________ Kişisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabı : www.pusula.com/joomla.html |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
ya hocam bizim sunucu amd 5200 4gb ram var vbulletin foruma vbseo kurduk vbseo aktif olunca load tavan yapıyor (45) kapatınca 2 seviyesine dusuyor xcache kurulu değil sadece zend kurulu vbseo xcache yi oneriyor yardımcı olabilirmisiniz.. duzelirmi... |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |