| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| full backup yuklemek ? ssh den ?
merhaba arkadaslar benim sormak istedigim soru su bi vps den full backup aldınız bunu baska bir vps ye enegre ediceksiniz wget yaptınız putty de kendi makinanıza aldınız root dan aldınız tabi simdi kafamı karıstıran soru su bu sekilde eski yedekler entegre edilirmi bu 1 sorum olucak 2 soruma gelince diyelim oluyorsa [1 sorum dogruysa ] wget le cektik klasoru makinaya bundan sonra ne yapacagım ? Son Düzenleme: murat; Tarih / Saat: 16.02.08 19:34. |
|
| ||||
| ||||
|
sorularınızı ayrı ayrı ve detaylı yazarsanız sevinirim. 1. sorunuzu az çok anladım ama ikincisi çok karışık olduğu için es geçtim tekrardan güzelce yazarsanız sevinirim.
__________________ Kişisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabı : www.pusula.com/joomla.html |
|
| ||||
| ||||
|
mesela yeni sunucuya çektiğin dosya full_backup.tar.gz olsun bunu tar -xvf full_backup.tar.gz ile çıkartıyosun. sonra --> cd full_backup ile klasöre giriyorsun. mv *.tar.gz /home/ komutu ile /home dizinine taşıyorsun. Sonra whmden restore full backup .. bölümünden yedekleri tek tek yüklüyorsun. bu yüklemeyi sshtan yapılabilir mi bilmiyorum ama whmden tek tek yükleyebilirsin.. yedekleme ise şu şekilde oluyor.. eski sunucunda ; #cd /home #for i in $(ls /var/cpanel/users); do /scripts/pkgacct $i;done yazıyosun ve tüm hesaplar yedekleniyor. #mkdir /home/full_backup yeni klasör oluşturdu #mv /home/cpmove-*.tar.gz full_backup/ tüm cpmove*.tar.gz dosyalarını ilgili klasöre attı #tar -cvf full_backup.tar.gz full_backup/ klasörü sıkıştırıp paketledi. elinde full_backup.tar.gz adlı dosya oluşuyor.. sonra yukarıda anlatılan işlem başlıyor. |
|
| |||
| |||
|
Restore a Full Backup/cpmove file giriyorum kutucuga yazıyorum assagıdaki sonucu veriyor ? ben anlamadım acıkcası bu nedir ne yapmıs oldum ve ne yapmam geekiyor ? Restore for cpmove-mircname.tar.gz[/b] Searching /home.... checked 30 files..... No Restorable archives found! Searching /usr/home.... checked 0 files..... No Restorable archives found! Searching /web.... checked 0 files..... No Restorable archives found! Searching /home2.... checked 0 files..... No Restorable archives found! Searching /home3.... checked 0 files..... No Restorable archives found! Searching /root.... checked 18 files..... No Restorable archives found! Searching /usr.... checked 16 files..... No Restorable archives found! No archives where found for user mircname.tar.gz!! This feature will restore full backups, cpanel backups and cpanel move files in the format of: cpmove-user.tar.gz, user.tar.gz, backup-date_time_user.tar.gz The files must be in one of these directories on the server: /home,/usr/home,/web,/home2,/home3,/root,/usr You must upload the file to one of the above locations before using this feature. |
|
| ||||
| ||||
|
kutucuğa mircname yazıp yüklemen gerek. hata almaman için o hesabın mevcut olmaması gerek. eğer /home/cpmove-mircname.tar.gz var ise ve sen o kutucuğa mircname yazıp yükleme yaptıysan ve yine hata aldıysan cpmove dosyası belki hatalıdır. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |