| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| Server Saati Geriye Alıyor.
Merhaba arkadaşlar, Sorunum şudur ki centos 4.5 bir VPS'te whm'de saati ayarlamama rağmen sabaha kadar kendini geri alıyor ve saat ayarı değişiyor. Ne yaptıysam sonuç olmadı. Europe/İstanbul olarak ayarlıyorum ve öyle kalıyor o an. Fakat daha sonra tekrar geriye alıyor kendini 2-3 saat sonra ve sürekli gittikçe geriye alıyor. Acaba sorun nedir? Yada başka bir yerden ayar mı yapılacak. 2 sunucuda da aynı sorunu yaşıyorum. Dün diğerinde de başladı. Bakıyorum hiç bir şey yapamıyorum müdahele olarak bildiklerimi yaptım fakat başarılı olamadım. Bu sorunu bilen yada çözen varsa söylerse çok makbule geçer ![]() Bu arada HostBank hayırlı olsun Şimdiden teşekkürler..Saygılarımla , |
|
| ||||
| ||||
|
sunucuyu bölerken vmware mi kullandınız ? teşekürler hepimiz için
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| |||
| |||
|
Evet vmware ile böldük..
|
|
| ||||
| ||||
| ssh tan pico /boot/loader.conf alta bir yere şunu ekle Alıntı:
daha sonra yeniden başlat ve saat geriye gidiyor mu bak bakalım
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| |||
| |||
|
Saat 16.00 civarında dediğin işlemi yaptım ve restart attım herşey normaldi saatide ayarladım. Şimdi girip baktığımda saat 18.37 gösteriyor. Yine yavaş yavaş 2 saat geri almış kendini. Neden böyle birşey var acaba kafayı yicem denemediğim şey kalmadı ya.. Var mı başka fikri olan ? Saygılarımla , |
|
| ||||
| ||||
|
Ana sunucu saati düzgün mü? BIOS saati düzgün mü? Netdirekt sunucusu mu?
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
Ana sunucu düzgün zaten önce düzgün oluyor sonra durduk yere bozuluyor. Ayrıca netdirekt değil, türkiye-teklan sunucusu. Yani bölünen makinenin saati fln doğru. Windows VPS var onların saatinde sorun yok sadece 2 tane linux-cpanel olanlarda sorun var. |
|
| ||||
| ||||
|
Ana sunucudamı bozuluyor durduk yere? 6 yıllık vmware tecrübemde ilk defa yaşıyorum bunu. Ana sunucu saatide hatalıysa BIOS piliniz zayıflamış olabilir. VMWare veya OS ile alakası olduğunu sanmıyorum.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
|
bunun nedeni kernel çakışmasından kaynaklanıyor.yukarıdaki çözüm işe yaramadı dediniz. araştırıyorum herhangi bir çözüm bulabilirsem yazacağım.
|
| ||||
| ||||
|
Ama dikkat edersen ana sunucu saatide değişiyormuş... Ana sunucu muhtemelen Windows 2003.. Bence tek sebep hala BIOS pili
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |