Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 23.02.08, 06:59 AM
nikimikediyedi nikimikediyedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Atari

Tecrübe Puanı: 0
nikimikediyedi is on a distinguished road
Thumbs up İnstallatron Nedir? (Script Kütüphanesi)

Geçen yıllarda cpanel kullanıyordum ve buna bağlı olarak da fantastico adlı ek yazılımı sunuyordum müşterilerime.Birçok scripti birkaç tık ile hosta kurmaya yarıyordu yazılım.
Bu sene directadmin panele geçtim.Fantastico nun DA panel desteğinin olmaması beni çok rahatsız etmişti ve bir arayış içindeydim.1 hafta önce installatron yazılımını buldum directadmin plesk ve cpanel ile uyumlu olarak çalışabilen fantastico yazılımının işlevlerinin aynısını yapan başka bir yazılım olduğunu öğrendim.

Aynı gün içinde lisansını alıp sunucuma kurdum ve sorunsuz olarak çalıştırdım.
Eğer Da panel kullanıp bu tarz bir modül arayışı içindeyseniz, mutlaka denemelisiniz.

Websitesi üzerinden demo lisans alıp test etmeniz için imkan tanıyor script.
Modülün 7-8 dil de desteği mevcut bunlar arasında türkçe de mevcut fakat
türkçe seçeneğinde birçok yer yine ingilizce kalıyor.Genelde dil değişimi ile ana menü isimlerinin değiştiğini gözlemledim. Gerçi modül fazlasıyla basit olduğu için çok fazla zorluk çıkartmıyor size.

http://installatron.com/images/ss_onescript.gif burada örnek görüntüsü bulunan scripti kurmak için tek yapmanız gereken directadmin panel kullandığınız sunucunuzda

Kod:
wget -O ~/i5install http://data1.liquenox.com/installatron/install
/usr/local/bin/php -n -q ~/i5install -f
komutlarını sırası ile çalıştırmak.Daha sonra panelinize yönetici girişi yaparak ana menüye modülün geldiğini görebilirsiniz.

Modülün tek gözlemlediğim eksi yönü.Sistemin biraz yavaş çalışması.
Fantastico yazılımında kurulumlar 3-5 saniye içerisinde olmasına karşın.
Bu yazılımda süre 20 saniyeyi bulabiliyor.

Lisans ve daha detaylı bilgi alabileceğiniz resmi sitesi
Installatron Script Installer

Son olarak şunuda eklemeliyim.Verdikleri teknik destek de gerçekten çok iyi.
Saat sabah 05.00 gibi kendilerine bazı sorular sordum 30 dakika sürdü cevaplamaları.
Buda çok önemli bir artıdır.

Genel olarak bu yazılım hakkında türkçe bir kaynak bulamadığım için whmdestek ile paylaşmak istedim. Alıntı Değildir!