Mail » Mail Makaleler

Hotmail problemi

http://forum.whmdestek.com/

Go Back   WHM/cPanel Support Platform » Türkçe » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Mail » Mail Makaleler

Extreme yoksa Sayyac var!
Ücretsiz İstatistik Servisi
Sayyac.com
Reklam Alın!
Günlük 5k tekil ve üzeri sitelerinize reklam!
Fixreklam
Firma tanıtımı!
Firmanızın reklamını hemen yapın!
Reklamlar

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 28.02.08, 15:01
WHM VIP Member

darkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond repute
Hotmail problemi

Alıntıdır arkadaşlar. Yardımcı olabileceğini düşündüm.

Bu yazımızda spam sorunlarından kurtulmak için yapılması gerekenleri anlatacağız. İşlemleri eksiksiz yaptığınızda, spam sorunlarınız azalır. Sorunları tamamıyla ortadan kaldırmanın bir yolu yoktur. Bu yazı konuyla ilgili olarak en derli toplu olanıdır.

Spam sıkıntılarını aşmak için yapılması gereken ayarların çoğu DNS sunucusuyla ilgilidir. Aşağıda bu ayarları anlatacağız. Unutmayın ki, göndereceğiniz mesaj Hotmail'in kurallarına uymuyorsa spam klasörüne düşebilir. Bu nedenle, mesajınızı özenle ve kurallara uygun olarak hazırlamalısınız.

Bir örnek vererek, ayarları nasıl yapacağınızı anlatmaya başlayalım.

IP adresimiz: 84.51.26.10
Alan adımız (domain): "sirket1.com"

1) Alan adı DNS sunucusu kayıt

sirket1.com alan adı DNS sunucusunuzda tanımlanır. Gerçek ve var olan bir alan adı kullanılarak gönderilir.

2) Yeni bir DNS MX kaydı eklenir:

DNS sunucunuzda sirket1.com alan adına 84.51.26.10 IP adresi için MX kaydı eklenir. MX kaydı olmayan alan adları spam'e neden olur.

3) Reverse DNS için yeni bir DNS PTR kaydı eklenir

IP adresinizi size söyleyen tahsis eden kuruma başvurun, IP adresiniz için bir Reverse DNS PTR kaydı eklemek istediğinizi söyleyin:

IP: 84.51.26.10

Spam sıkıntılarının büyük çoğunluğu bu Reverse DNS ayarı yapılmağı için yaşanır.

4) Yeni bir DNS A kaydı eklenir

DNS sunucuzda sirket1.com alan adına "A" türünde bir kayıt (record) ekleyin. CNAME değil A kaydı olması zorunludur:

Kayıt türü: A
IP: 84.51.26.10

Bu ayar, aşağıdaki SPF ayarı için gerekli.

5) SPF için yeni bir DNS TXT kaydı eklenir

DNS sunucunuzda alan adına aşağıdaki satırın tamamı yeni bir TXT kaydı olarak ekleyin. Böylece, DNS zone’daki tüm A record IP’lerden mail gönderebilirsiniz. O IP adresleri "izinli" olmuş olur. TXT kaydı:

v=spf1 a mx ptr ~all

6) Microsoft Sender ID Framework formu

Formu doldurduğunuzda, Hotmail adreslerinde spam klasörüne takılmazsınız:

https://support.msn.com/eform.aspx?p...rid&ct=eformts

7) Sabırla beklenir

Eğer yeni ve sıfır bir IP adresi ile mail gönderirseniz, Hotmail sıkıntı çıkartabilir. Hotmail, yeni IP adreslerine "sen kimsin, yeni mi geldin?" muamelesi yapar. Siz mail göndermeye devam ettikçe bir süre sonra Hotmail IP adresinizi kabullenecek ve mailleriniz spam'e değil inbox'a düşmeye başlayacaktır.

Yazar: Vukuf Blog: Spam sorunları ve Hotmail
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 28.02.08, 15:03
Ni-Osman's Avatar
Linux HelpDesk

Ni-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond reputeNi-Osman has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to Ni-Osman Send a message via Yahoo to Ni-Osman Send a message via Skype™ to Ni-Osman
SPF kaydınızı bağlı bulundugunuz Vlan'a göre yaparsanız yada subnetmask a göre yaparsanız daha iyi kesin çözümlere ulaşabilirsiniz arkadaşlar.

Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 10.03.08, 18:48
WHM VIP Member

darkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond reputedarkwinter has a reputation beyond repute
Biraz uzun sürdü ama maillerim artık hotmaile ulaşıyor. Test edildi ve onaylandı.
Old 01.04.08, 18:23
Atari

nikimikediyedi is on a distinguished road
yanlış anlaşılmak gibi olmasın fakat bu sorundan kurtulmak için her adımı gerçekleştirmek mi gerekiyor.

bu mail sender formunu doldurdum hotmail sitesindeki
böyle bir cevap aldım. ingilizcem çok iyi olmadığından tam anlamış değilim maalesef durumu.

bu sorundan muzdarip bir kaç arkadaşım daha var.
çözmeye çalışıyoruz durumu fakat şuan için elde var 0.

Hello ,

Thank you for writing to the Sender ID Management Team. This is Jomary and I am responding to your request for the enrollment to the Sender ID program. I appreciate your interest in joining this program.
We have added your domain to the Sender ID program. This may take up to 2 business days to be fully replicated in our systems. If you have any questions regarding this please let me know.
While Sender ID supports the ?all terminator we recommend that you replace it with a -all or at the very least ~all. The reason being is that the ?all terminator will return a 'Neutral' score when the SPF check fails. The Neutral score enables malicious senders to more easily impersonate and spoof your domain.
You do not need to notify us when you make this or any revision to your SPF record since we will automatically pull the current record from the DNS daily. Thanks again for your support in improving online trust and confidence.
You can find technical information on the Sender ID program at Sender ID Home Page

Regards,

Jomary M.
Sender ID Management Team

eklemeyi unuttum. maillar hotmail adreslerine gidiyor fakat hepsi bulkmaila düşüyor.
Reply With Quote
Old 30.05.08, 16:13
Sempron

mekakato is on a distinguished road
arkadaşlar benimde Hotmailden Yana sorunum var :S

4 gün önce sorunumu yöneticilere bildirdim hiç bir mail gelmiyordu sadece yahoo ve gmaile mail gidiyordu. söyledim yarım saat içinde düzeldi, ama 4 gündür sadece hotmaile mail gönderme sornumzuzu çözemedik...

hotmaile mail göndersek Sorun kalmayacak...

yukarıdaki ayarları gördüm, ama ilk kez vps aldığım için daha tam olarak neyi nereden ayarlayabileceğimi bilemiyorum...

aldığım domain'in yönetim paneli bana ait ve Ip bazlı gelişmiş dns yönetiminde hiç bir şey tanımlı değil...

Sadece sunucuda bu ayarlar yapılı... daha doğrusu yaptıklarını söylediler...

eğer yukuraıdaki ayarları seninde yapman gerek diyorsanız, tam olarak bu ayarların nerelerden nasıl yapabileceğimi, yada sizin açınızdan kolay olursa bir resimle Gösterebilebilirseniz Çok sevinirim.....

kısacası eksik olan ne... tüm mailler geliyor, gidiyor sadece Hotmaile mail gitmiyor

AMA unuttum pardon...

Hotmail'den Mail attığımda Domainim'deki herhangi bir maile, Eğer Reply deyip Cevaplarsak, Bu sefer gidiyor mail,
sadece Direk gönderemiyorum
Forword Maill çalışıyor...
Reply With Quote
Old 09.06.08, 23:41
Atari

Cassini is on a distinguished road
Ben domainimde sunucunun ana ip adresinden farklı bir adres kullanıyorum. Bu ayarları tam olarak nasıl yapmam gerekli? (cPanel/WHM kullanıyorum)

Örneğin;

Server hostname adresi: server.sirket1.com
Server ana ip adresi: 192.168.2.1
Site adresi: domain1.com
Site ip adresi: 192.168.2.4

şeklinde düşünürsek, ayarlarım aşağıdaki şekilde mi olmalıdır?

MX Kaydı: domain1.com. IN MX mail.domain1.com.

Reverse DNS Kaydı: 192.168.2.4 IN PTR mail.domain1.com.

DNS A Kaydı: mail.domain1.com. IN A 192.168.2.4

SPF Kaydı: domain1.com. IN TXT "v=spf1 a mx ptr ~all"

Yani anlayamadığım nokta ayarları server hostname adresi ve server ana ip adresine göre mi yoksa ayrı ip atadığımız domainlerin ip adresine göre mi yapmalıyız.
Reply With Quote
Old 12.06.08, 00:06
Sempron

Arkadaşlar...

Bir çoğunuzda vps, dediacted felan artık her neyse vardır. çoğunuz zaten host işindedir...

Biriniz Şu ayarları Resimlerini Yollarını Çekse Gönderse Olmazmı... Hotmail tam bir bela oldu... ne yapacağımı şaşırdım...

Allah rızası için Yollarını yazıp birer resim koysanız en fazla 10 dk nızı alır...
ve bu ayarların hangileri tüm domainlere yapılacak dikkat edilmesi gereken neler var Lütfen biriniz Yardımcı olun... Ben eğer Bunu Çözersem SÖZ Buraya Geniş geniş Açıklama yazıcam Ama başlangıcı bir öğreniyim... Lütfennn... Yardım edin...
Reply With Quote
Old 13.06.08, 20:25
Atari

Cassini is on a distinguished road
mekakato'ya katılıyorum, rica ediyoruz bu sorunu çözmüş birisi detaylı bir döküman hazırlarsa herkesi sevindirmiş olacak. Bütün sunucu sahipleri aynı sorundan madur durumda.
Reply With Quote
Old 17.06.08, 16:54
Sempron

Özür dilerim Yanlış anlaşılmak istemem...

Ama Bu hotmail davası 4 gün oldu ama olmuyor üşütmemek elde değil...

hangi sunucularda hangi durumlar var bakın

Yahoo
direk=>spam
reply=>spam

hotmail
direk=>gitmiyor
reply=>inbox

gmail
hepsi gidiyor...

spam olayı bile önemsiz...

yeterki gitsin

ve reklam yapıyorum muamelesi Görebilirim Özellikle reklam demesinler diye kullanmadım ismimizi... ama artık kullanmam gerek belki benim görmediğim şeyleri görürsünüz sorgulayan olursa ve yazar :S

teknopisi.com
208.87.240.147
208.87.240.148

Sunucu bilgileride bu

ve hotmaile gönderilen maillerde hiç bir uyarı gelmiyor yani hani mail giderde hotmail sunucusuna mail felan yoktur cevap verir öyle bir hata da vermiyor...

microsoftun sender id sine baklıyorum hata vermiyor...
Sender ID Framework SPF Record Wizard

dnsstuff u kullanamıyorum paralı sanırım kredi kartı felan istiyor şuan para veremem ama ileride alıcam neyse orada reverse kaydına bakmamız gerek ama bakamıyorum belkide takıldığım son kısım orası bilemeyecem

sender id den verilen kodu dns zone yapıştırdım
teknopisi.com.
14400
in
txt
v=spf1 a mx ptr ip4:208.87.240.147 mx:teknopisi.com ip4:208.87.240.148 +all

Buda öyle ama 4 gün geçti tık yok daha nasıl bilgi veriyim size neden çalışmıyor yaa yardımmmmm :S :'(:'(:'(

bu arada spf kaydında 148 li ip de kayıtlı ama sadece 147 de cpanel lisansı var bu sorun teşkil edermi daha neler yapabilirim çalışması için

ek
spf kaydını değiştirdim...
v=spf1amxptr~all
yaptım 3 gün daha bekleyelim bakalım

Last edited by mekakato; 17.06.08 at 17:07.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules