OS (İşletim Sistemleri) » *nix

Linux'un Avantajları ve Dezavantajları

http://forum.whmdestek.com/

Go Back   WHM/cPanel Support Platform » Türkçe » Teknoloji » OS (İşletim Sistemleri) » *nix

Firma tanıtımı!
Firmanızın reklamını hemen yapın!
Reklamlar
Extreme yoksa Sayyac var!
Ücretsiz İstatistik Servisi
Sayyac.com
Reklam Alın!
Günlük 5k tekil ve üzeri sitelerinize reklam!
Fixreklam

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 22.06.07, 01:44
CaLViN's Avatar
Sevgi güçtür.

CaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond repute
Linux'un Avantajları ve Dezavantajları

Linux'un Avantajları
UNIX işletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanmak istiyorsanız ve bu işletim sisteminde platforma bağımlı bir yazılım kullanmıyorsanız, Linux ideal bir çözümdür.

Linux ücretsizdir. Sadece işletim sisteminin maliyeti açısından değil, verdiği performans için ihtiyaç duyduğu donanım açısından da çok ucuzdur. Üstüne üstlük çok kullanılan ve bol yedek parçası bulunan bir platform altında çalıştığı için belirli bir Linux sisteminin performansını artırmak için yapılması gereken yatırım başka bir UNIX iş istasyonunu aynı oranda geliştirmek için gereken yatırıma göre çok düşüktür. Fakat şirketler bazında Linux un bedava bir işletim sistemi olması genelde gözardı edilir.

Bir Linux makina bu sayede sadece işletim sistemi açısından değil donanım olarak da ucuza gelmektedir.

Linux hızla geliştirilmektedir. Bu gelişimin en büyük yararı, eksikliklerin kullanıcıların talepleri ve çabaları sonucunda hızla giderilmesidir. Linux diğer tüm işletim sistemlerine göre belirli bir donanım için daha hızlı destek verebilmektedir.

Linux çok değişik donanımlar ve servisler için özel olarak hazırlanır. İşletim sisteminin temelini oluşturan çekirdek kullanıcı tarafından da derlenebildiği için, bu derleme sırasında sadece kullanım amacına yönelik alt programlarla donatılır. Bu genel olarak daha sistemin performansını artırmaktadır. (Örnek olarak SCSI donanımınız yoksa çekirdeğinizde SCSI ile ilgili alt programlara yer vermezsiniz)

Linux'un Dezavantajları
Linux un serbestçe dağıtılıyor olması bir çok kişinin bu işletim sistemine güvenmemesine yol açmıştır. ``Ciddi bir şey olsa, bedava olmazdı ! kanısı oldukça yaygındır.

Linux un sürekli gelişiyor olması en büyük dezavantajlarından biridir. Henüz tüm ihtiyaçlara cevap vermemesi (hala Windows95 programlarını çalıştıramıyor ), gelişimin bazı aşamalarında topyekün değişiklikler yapılması, gelişimi takip etmek için bazen sürekli yenileme yapılması, birçok kullanıcının bu işletim sistemine güvenmemesine yol açmıştır.

Linux herhangi bir ticari destek altında gelişmemektedir. Bunun en büyük yararı işletim sisteminin ticari kaygılar taşımamasıdır. Ancak bunun yanısıra diğer işletim sistemlerinde olan teknik destek, dağıtım ve dokümantasyon alanlarında eksikleri vardır. Özellikle teknik destek eksikliği, anahtar teslim çözümlere alışmış kullanıcıların çokluğu Linux kullanıcılarının sayısını sınırlayan temel faktörler olmuşlardır.

Linux işletim sistemini geliştirenlerin ticari kaygılar gütmemeleri bazı ticari yazılımların Linux üzerinde gelişmemesine sebep olmuştur. Linux üzerinde belirli konularda diğer işletim sistemlerinden aşağı kalmayan yazılımlar bulunmasına rağmen, belirli bazı konularda çok zayıf kalmıştır. ( Mesela oyunlar )

Linux üzerinde yer alan çözümlerin hepsi, basit kullanıcıların rahatça kullanabileceği düzeyde değildir. Bazı çözümler kullanıcıların belirli bir yazılım ve işletim sistemi bilgisine sahip olmalarını gerektirmektedir.
2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir.
3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir.

Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle..
Sevgiler..
The Platform.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 24.06.07, 13:43
Atari

MerT is on a distinguished road
Send a message via MSN to MerT
Birşey Sormak İstiyorum.
Pardus Tarzı İşletim Sistemlerinde .exe Çalışmıyor Oyunlar vs.. AÇılmıyor Windowsun lisansı olduğu İçin felanmı yoksa .exe yi Çalıştıracak sistemmi yok?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 24.06.07, 13:51
CaLViN's Avatar
Sevgi güçtür.

CaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond repute
linux da .exe çalışmaz.bunun için Wine HQ eklentisi kurulmalıdır.ama sağlıklı çalışma garantisi yoktur.
2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir.
3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir.

Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle..
Sevgiler..
The Platform.
Reply With Quote
Old 01.03.08, 17:56
Sempron

makdeniz is on a distinguished road
*.exe uzantıları windows işletimlerinde çalışır Linuxta başka uzantılar çalışmaktadır.

Fakat linux üzerinde calısan Window emülatörleri ile windows programları çalıştırılabilir.
Reply With Quote
Old 01.03.08, 23:31
sinangunay's Avatar
FULL DESTEK SUNUCULAR

sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
Bende ekleme yapmak istiyorum,

Linux üzerinde windows yazılımları winE ismi verilen yazılımla çalışabilir. Ancak yapılan bu işlem Dizel arabaya tüp takmaya benzer..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules