| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| Sunucuda Virüs Olabilir mi?
belirti1: cpanel/whm calismaz oldu sebebine bakınca ram yetersizli oldugunu gördük.. aşırı RAM kullanımı basladı birden vps'de (sitelerde hit artışı fln pek yok aynı siteler sorunsuz calisiodu) belirti2: forumdan birisi gelip "sitede virüs uyarısı veriyo" dedi.. bi baktim ki... dogru :S nerden geldi dedim baya bi araştirdim dosyalarımı fln.. index.php dosyalarıma iframe kodu eklendiğini gördüm.. uzaktan bir sayfa çağiriliyor ve bu sayfa virüs yüklüyor.. virüs/spy/trojan/worm artik herney ise.. zararli bir dosya.. bana geliyor ki vps'emde bir virüs var? bunun için ne yapabilirim? |
|
| ||||
| ||||
|
clam av kurun clam av kurulumunu aratın forumda yoksa anlatalım. kurduktan sonra taratın rkhunter kurun. iyice bir temizleyin aleti daha sonra da Service Status ve Apache Status CPU/Memory/MySQL Usage bölümlerinden sunucuda aşırı yoğunluk yapan site var mı inceleyin.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| ||||
| ||||
|
botnet işinide bırakın ondanda çok bulaşır
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
@HostBank: çok teşekkürler... forumda clam av kurulumu yoktur (arattım) suanda düzelmiş gibi gözüküyor bi sorun yok ama yine gelicektir gibi düşünüyorum.. cunku böyle olmustu yine.. ayrıca sormak istediğim virüs nasil bulaşmış olabilir? yani ben FTP programı ile dosyalarımı gonderırken oda bulaşmış mıdır? upload edilsede çaliştirilmasi gerekmez mi? clam av kurunca VPS ne durumda olur? 2.40ghz core2duo bir sunucuda ve 512 ramli şuan ki durum Memory Used50.4 % reboot atalı 20dk fln oluyor. @sinangunay: yok hocam botnetle fln işim olmaz benim :S EDİTED // Üzügünüm clam av kurulumu varmıs sitede.. ben burdan copy-paste yapıp aratmıstım ama konuda birleşik yazılmıs o yuzden sonuc cıkmamıs.. yani tek sorunum vps'em bunu kaldırır mı? Son Düzenleme: DooMsDaY; Tarih / Saat: 31.07.07 23:44. |
|
| ||||
| ||||
|
ClamAV VPS'e yük getirmez dert etme çok rahat kaldırır ![]() Ama şu var, sunucuna dosya upload edenlerden birilerinde şu html veya phplere bulaşan virüslerden bulaşmış olabilir farkında olmadan dosyalarını gönderince oda beraberinde gider.. Bu benimde başıma gelmişti bir kere müşteri dosyayı yüklüyor, her attığı html ve php dosyasında flash swf dosyası şeklinde virüsler yüklüyordu.. En sonunda dosyaları editledik tek tek birde format attı o şekilde aşmıştık küçük site olduğundan üzerinde pek durulmamıştı
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
bu benim bütün sitelerimde oluyor.. gerçi bütün sitelerimede ben bakıyorum ![]() formatı sunucuya mı atmıstınız yoksa müşterinizin pc'ye mi acaba? eğer sorun benım pc'imde ise göbek atıp direk formatlıcam ![]() //edited aklima gelmişken ekliyim hemen.. attigim dosyalar benim PC'imde iken içinde iframe kodu felan yoktur.. sunucudaki dosyaya baktım iframe var pc'me baktım dosya temiz.. sonucta ben hazirladim o dosyayıda.. orjinali pc'imde duruo.. gel gelelim ram işine normalde pc-turk.org hesabı %20 civarı cpu kullanıo en fazla %25 oluyo.. diğer hesaplar sayılmıcak kadar az kullanıo.. giren cıkan yok.. bide root hesabı işte %20 ila %25 arası kullanıo toplamda %50 civarı ram tüketimi oluyor.. son günlerde başlayan cPanel/whm goruntulenememe problemi neden bukadar cok oluyor.. hatalarda memory used fln yazıo.. Son Düzenleme: DooMsDaY; Tarih / Saat: 01.08.07 00:18. |
|
| ||||
| ||||
|
clamav sorun olmaz. anladığım kadarıyla bir ram problemi çekiyorsunuz. kullandığınız siteler aşırı db döngüsü yapıyorsa normaldir. cPanelin açılmama nedeni ise bir çok şeyden kaynaklanıyor olabilir. en kısa sürede bir ufak minicik sunucu almanızı öneririm. bilgileri pm yoluyla atarsanızda inceleyebilirim vps i
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| |||
| |||
| Alıntı:
teşekkür mü etsem ne yapsam...? ![]() atıorum bilgileri pm le cok teşekkürler. aslinda shu senın santa paketlerini düşündüm ağustos 10'unada kalmıs ama... ilk aylar ücreti cıkarsamda okul baslayınca problem olur.. site adsense'den banlı pek bi geliride yoq.. bu yuzden bir arkadasımlar ortak 130-140 ytl lik bir sunucu kiralamayı ve bunu sonraya bırakmayı planlıorum şimdi |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |